Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕπαφές του υπουργού Τουρισμού με τα σημαντικότερα τουριστικά πρακτορεία του Ισραήλ
Ολοκληρωθηκε η επίσημη επίσκεψη του Π. Γερουλάνου στο Ισραήλ

Επαφές του υπουργού Τουρισμού με τα σημαντικότερα τουριστικά πρακτορεία του Ισραήλ

Ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου στο Ισραήλ. Η επίσκεψη ήρθε σε συνέχεια των επαφών και επισκέψεων που αντάλλαξαν πρόσφατα οι ηγέτες των δύο χωρών κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου και Μπενιαμίν Νετανιάχου και των συμφωνιών τις οποίες υπέγραψαν για…

Ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου στο Ισραήλ. Η επίσκεψη ήρθε σε συνέχεια των επαφών<...> και επισκέψεων που αντάλλαξαν πρόσφατα οι ηγέτες των δύο χωρών κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου και Μπενιαμίν Νετανιάχου και των συμφωνιών τις οποίες υπέγραψαν για περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι νέες τεχνολογίες, οι αγροτικές καλλιέργειες.

Ο κ. Γερουλάνος αφού μετέβη αρχικά στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος όπου και κατέθεσε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής περιόδου συνέχισε με μια σειρά επαφών με τους ομολόγους του Τουρισμού και του Πολιτισμού.

Νωρίτερα επισκέφθηκε τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Τελ Αβίβ, όπου και ενημερώθηκε από τους επικεφαλής για την μέχρι σήμερα πολιτική του γραφείου στην περιοχή καθώς και για το αυξημένο ενδιαφέρον που εμφανίζουν οι ισραηλινοί πολίτες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι σε μεγάλο μέρος η αύξηση κατά 47% στις αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, οφείλεται και στην αναβάθμιση του ενδιαφέροντος και από χώρες της Μέσης Ανατολής στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του Ελληνα υπουργού ο ομόλογός του, υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Σταζ Μεσέζνικοφ συζητήθηκε εκτενώς πέραν των άλλων θεμάτων και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί στις προτιμήσεις των τουριστικών προορισμών που επιλέγουν οι Ισραηλινοί πολίτες, ιδιαίτερα η ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικότερα ο χειμερινός τουρισμός σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες που προσφέρουν τα ελληνικά χειμερινά τουριστικά θέρετρα.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές με τον κ. Μεσέζνικοφ, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι ήταν μια “ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση όπου εξετάσαμε τους τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία σε θέματα τουρισμού. Το αποτέλεσμα των επαφών είναι η σύσταση αντιπροσωπείας ισραηλινών τουριστικών πρακτόρων οι οποίοι θα μεταβούν στην Ελλάδα στο προσεχές διάστημα ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν και να εξειδικευθούν οι τομείς ανάπτυξης της συνεργασίας και εμβάθυνσης αυτής”.

Απαντώντας ο κ. Μεσέζνικοφ τόνισε πως “έχει καταστεί σαφές ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας μπορούν να βελτιωθούν πολύ περισσότερο και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή επίσκεψη και συνάντηση του Ελληνα ομολόγου μου εδώ στο Ισραήλ. Στους επόμενους μήνες τουλάχιστον πέντε υπουργοί από το Ισραήλ θα μεταβούν στην Ελλάδα με στόχο την αναβάθμιση της συνεργασίας κυρίως σε οικονομικούς τομείς κάτι το οποίο θα αποβεί προς όφελος και των δύο χωρών”.

Αργά το απόγευμα ο κ. Γερουλάνος παραβρέθηκε σε τελετή για την έναρξη του νέου εβραϊκού έτους – που ξεκινάεπισήμως την ερχόμενη Πέμπτη – την οποία διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ισραήλ η Ενωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Πρακτόρων της χώρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ. Απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στις νέες προοπτικές που δημιουργούνται στον τομέα του τουρισμού.

Αμέσως μετά ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε με την ομόλογό του, υπουργό Πολιτισμού Λιμόρ Λιβνάτ, με την οποία συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ωστόσο το ζήτημα το οποίο συζητήθηκε εκτενώς ήταν η πρωτοβουλία από πλευράς ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού για την υλοποίηση ενός προγράμματος πολιτιστικού χαρακτήρα με θεματικές εκδηλώσεις και αντικείμενο τη Μέση Ανατολή για το έτος 2011 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, φορείς οι οποίοι σχετίζονται με θέματα του πολιτισμού έχουν ήδη κληθεί ώστε να προτείνουν ομαδικές θεματικές εκδηλώσεις με αντικείμενο τη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη συγκροτηθεί ομάδες εργασίας στην ελληνική συμπρωτεύουσα και εργάζονται σε επίπεδο ανάληψης πρωτοβουλιών μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, στη βάση της δημιουργίας μιας πλατφόρμας για την έκφραση και υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτιστικής πρότασης.

Ο Έλληνας υπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον προκαθήμενο της σιωνίτιδας εκκλησίας Θεόφιλο Γ` και εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο Πατριαρχικό ίδρυμα. Τον ενημέρωσε επίσης για τις επαφές τις οποίες πραγματοποίησε στην περιοχή καθώς επίσης και για τα στοιχεία που αφορούν την αύξηση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών. Ό Ελληνας πατριάρχης επισήμανε ότι η αύξηση του τουρισμού από την Ελλάδα έχει γίνει ήδη αισθητή στην περιοχή κυρίως μέσω του προσκυνηματικού τουρισμού ο οποίος αποτελεί και μια ουσιαστική πηγή ηθικής αλλά και οικονομικής στήριξης του πατριαρχικού ιδρύματος.

Τέλος ο κύκλος των επαφών της ελληνικής αντιπροσωπείας του Υπουργείου Πολιτισμού ολοκληρώθηκε με σειρά επαφών που πραγματοποίησε αργά το βράδυ με τους επικεφαλής των σημαντικότερων τουριστικών πρακτορείων του Ισραήλ καθώς και με ομάδα ισραηλινών επιχειρηματιών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024