Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιτακτική η ανάγκη ψήφισης του νόμου για τον Ιαματικό τουρισμό

Επιτακτική η ανάγκη ψήφισης του νόμου για τον Ιαματικό τουρισμό

Ικανοποιητικά εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συνεργασία της Ελλάδας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε θέματα διαχείρισης των ιαματικών καιθερμαλιστικών φυσικών πόρων. Ωστόσο σε εθνικό επίπεδο οι ρυθμοί είναι ιδιαίτερα […]

Ικανοποιητικά εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συνεργασία της Ελλάδας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε θέματα διαχείρισης των ιαματικών και<…>θερμαλιστικών φυσικών πόρων. Ωστόσο σε εθνικό επίπεδο οι ρυθμοί είναι ιδιαίτερα αργοί γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη ψήφισης του νόμου για τον Ιαματικό Τουρισμό.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, με αφορμή την 5η τακτική συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου που θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουλίου στα Λουτρά Υπάτης Φθιώτιδας.

«Βασική μας επιδίωξη παραμένει η άμεση λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την παραχώρηση της διαχείρισης των Ιαματικών Πηγών κατά προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε ο κ. Τερζίδης και σημείωσε ότι εφόσον ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο οι Δήμοι θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε επενδυτικά προγράμματα για να αναπτυχθούν οι ιαματικές πηγές. «Χρειαζόμαστε επίσης ανθρώπους στις ιαματικές πηγές που θα έχουν την απαραίτητη γνώση ώστε να στελεχώσουν τις υπηρεσίες τους. Κάτι τέτοιο σήμερα γίνεται μέσα από τις διαδικασίες των δημοτικών επιχειρήσεων με πολύ αργούς ρυθμούς» πρόσθεσε. Παράλληλα επισήμανε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη χορήγηση των επιδομάτων λουτροθεραπείας από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Μιλώντας για τη δραστηριοποίηση του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Λουτροπόλεων ο κ. Τερζίδης τόνισε ότι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο ενώ γνωστοποίησε ότι η ελληνική πλευρά ανέλαβε την έκδοση βιβλίου για την ιστορία του θερμαλισμού στην Ευρώπη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024