Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤΑΙΠΕΔ: Υποβολή οικονομικής προσφοράς για την αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής και του Κάμπινγκ Κονιαβίτη
Ιαματικός τουρισμός

ΤΑΙΠΕΔ: Υποβολή οικονομικής προσφοράς για την αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής και του Κάμπινγκ Κονιαβίτη

KONIAVITIS CAMPING

Το ακίνητο βρίσκεται σε άμεση επαφή με το δυτικό όριο του οικισμού των Καμμένων Βούρλων.

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοίνωσε ότι παρέλαβε μία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη, η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία Inmo Parck Invest Υποκατάστημα Αλλοδαπής ΑΕ.

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 557.727,12 τ.μ. και αποτελείται από δύο περιοχές (Α και Β). Σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού, προβλέπεται πώληση της περιοχής Α και μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 50 ετών της περιοχής Β.

Η περιοχή Α είναι γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου με έκταση 520.515,75 τ.μ. και έχει μέτωπο στη θάλασσα που ανέρχεται σε περίπου 1.200 μέτρα. Σύμφωνα με τη μελέτη ΕΣΧΑΔΑ που έχει εκπονηθεί προβλέπεται χρήση τουρισμού – αναψυχής, ήτοι τουριστικά καταλύματα, ειδικές τουριστικές υποδομές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των ιαματικών πηγών, τουριστικοί λιμένες, κατοικία προσωπικού εγκαταστάσεων, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, κοινωνική πρόνοια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, περίθαλψη, χώροι συνάθροισης κοινού, εστίαση, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, στάθμευση, εγκαταστάσεις εκθεσιακών χώρων, ελικοδρόμιο, Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων κ.λπ.

Η περιοχή Β είναι γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου με έκταση 37.211,37 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει και τις δύο ιαματικές πηγές (Μύλος και Καλλυντικά). Η ιαματική πηγή Καλλυντικών είναι αναγνωρισμένη. Η περιοχή Β καθορίζεται ως περιοχή ανάδειξης των ιαματικών πηγών και σύμφωνα με την μελέτη ΕΣΧΑΔΑ ορίζονται ειδικές χρήσεις, ήτοι χώροι προσωπικής υγιεινής, αποδυτήρια, φυλάκιο, κυλικείο, δεξαμενές, αντλιοστάσια κ.λπ., καθώς και υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Η οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση. Το Οικονομικό Αντάλλαγμα ορίζεται ως το άθροισμα της καθαρής παρούσας αξίας του τιμήματος για την αγοραπωλησία της περιοχής Α και της καθαρής παρούσας αξίας των ετησίων μισθωμάτων της περιοχής Β.

Η Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη είναι παραθαλάσσιο ακίνητο στο νότιο τμήμα του Μαλιακού κόλπου, δυτικά του οικισμού των Καμμένων Βούρλων και ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα από την δεκαετία του 1930. Το θαλάσσιο μέτωπο του ακινήτου (βόρειο όριο) αποτελείται από αμμώδη παραλία μήκους περίπου 1.150 μ. ενώ το νότιο τμήμα βρίσκεται σε επαφή με την Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ). Εντός του ακινήτου λειτουργούσε στο παρελθόν κάμπινγκ. Το ακίνητο τροφοδοτείται από δύο ιαματικές πηγές, η μία εκ των οποίων έχει ήδη αναγνωριστεί, ενώ για τη δεύτερη προωθούνται οι διαδικασίες αναγνώρισής της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024