Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςHAPCO: Σε αναμονή των επόμενων βημάτων του ΕΟΦ για τον ιατρικό-συνεδριακό τουρισμό
Συνεδριακός τουρισμός

HAPCO: Σε αναμονή των επόμενων βημάτων του ΕΟΦ για τον ιατρικό-συνεδριακό τουρισμό

Τα οφέλη από την ανάπτυξη συνεδριακού τουρισμού είναι πολυδιάστατα και ξεφεύγουν από τα αυστηρά πλαίσια προαγωγής της επιστήμης και του τουρισμού. Από τη φιλοξενία ενός συνεδρίου, η πόλη ανακτά ζωντάνια, η οικονομία ενισχύεται, οι δείκτες απασχόλησης ανεβαίνουν, οι υποδομές αξιοποιούνται και το όνομα της χώρας 'ταξιδεύει' σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινώντας από τη βασική παραδοχή ότι σκοπός ενός συνεδρίου είναι η ανάδειξη ενός θέματος, εξετάζοντας διάφορες πτυχές του με ειδήμονες του χώρου, έτσι και η προχτεσινή ημερίδα του ΕΟΦ για τον ιατρικό-συνεδριακό τουρισμό, παρόλο που δεν άγγιξε πλήρως το θέμα, κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και τα συγχαρητήρια των περισσοτέρων, τόσο από το χώρο της επιστημονικής κοινότητας, όσο και της συνεδριακής αγοράς, αφού για πρώτη φορά κρατικός Οργανισμός έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στο θέμα του ιατρικού – συνεδριακού τουρισμού.

Το πρώτο βήμα, κατά το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, έγινε και πλέον όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον και υψηλές προσδοκίες τα επόμενα. Η προσέλκυση διεθνών ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα μπορεί να αποτελεί στόχο του ΕΟΦ και βεβαίως του HAPCO, αλλά το όφελος δεν είναι μόνο δικό τους.

“Τα οφέλη από την ανάπτυξη συνεδριακού τουρισμού είναι πολυδιάστατα και ξεφεύγουν από τα αυστηρά πλαίσια προαγωγής της επιστήμης και του τουρισμού. Από τη φιλοξενία ενός συνεδρίου, η πόλη ανακτά ζωντάνια, η οικονομία ενισχύεται, οι δείκτες απασχόλησης ανεβαίνουν, οι υποδομές αξιοποιούνται και το όνομα της χώρας ‘ταξιδεύει’ σε όλο τον κόσμο, με τους ίδιους τους συνέδρους να αποτελούν τα καλύτερα ‘οχήματα διαφήμισης’ για την προσέλκυση μελλοντικών συνεδρίων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι να δουλέψουμε συνεργατικά και με μεθοδικότητα, προκειμένου όχι μόνο να προσελκύσουμε, αλλά και να διοργανώσουμε επιτυχώς μεγάλα διεθνή ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα.

Στην κατεύθυνση αυτή, η στήριξη των υπουργείων (Τουρισμού, Υγείας, Οικονομίας, Ανάπτυξης, κ.ά.) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι εκ των ων ουκ άνευ για την κινητοποίηση και την άσκηση επιρροής στα κέντρα λήψης αποφάσεων εντός των επιστημονικών κοινοτήτων, αν πραγματικά θέλουμε την Ελλάδα να εμφανίζεται και πάλι στους 20 κορυφαίους προορισμούς για συνέδρια παγκοσμίως”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024
05/04/2024