Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΙσχύς των παλαιών τύπου διαβατηρίων για διεκπεραιώσεις διοικητικών διαδικασιών
Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

Ισχύς των παλαιών τύπου διαβατηρίων για διεκπεραιώσεις διοικητικών διαδικασιών

Εγκύκλιο σε όλες τις Διοικητικές Αρχές και τα Κ.Ε.Π., σχετικά με την αποδεικτική ισχύ διαβατηρίου «παλαιού τύπου» και δελτίου «παλαιού τύπου» ταυτότητας, ή «κομμένης» αστυνομικής ταυτότητας, κατά τη διεκπεραίωση διοικητικώνδιαδικασιών […]

Εγκύκλιο σε όλες τις Διοικητικές Αρχές και τα Κ.Ε.Π., σχετικά με την αποδεικτική ισχύ διαβατηρίου «παλαιού τύπου» και δελτίου «παλαιού τύπου» ταυτότητας, ή «κομμένης» αστυνομικής ταυτότητας, κατά τη διεκπεραίωση διοικητικών<...>διαδικασιών απέστειλαν την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2007, το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ο υφυπουργός ΕΣΔΔΑ κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσουν, για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή, τα διαβατήρια «παλαιού τύπου» ως επίσημα έγγραφα του ελληνικού Κράτους, πρέπει να γίνονται δεκτά για την απόδειξη των αμετάβλητων στοιχείων της ταυτότητας των ενδιαφερομένων κατά τη διεκπεραίωση των διοικητικών διαδικασιών που προβλέπονται από τις διατάξεις του «Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας» όπως π.χ. υποβολή αιτήσεων προς τη Διοίκηση, επικύρωση αντιγράφων εγγράφων, βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, καθόσον τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας του προσώπου που κατέχει το διαβατήριο π.χ. όνομα, επώνυμο, έτος γέννησης κ.λ.π. και τα οποία είναι απαραίτητα για τις συναλλαγές του με τη Διοίκηση, είναι αμετάβλητα.

Αντίθετα, δεν μπορούν να γίνονται δεκτά ως ταξιδιωτικά έγγραφα, λόγω μεταβολής του θεσμικού πλαισίου έκδοσής τους.

Ομοίως για τους ίδιους λόγους πρέπει να γίνονται δεκτά αποκλειστικά για την απόδειξη των στοιχείων της ταυτότητας προσώπου κατά τη διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών και τα δελτία «παλαιού τύπου» ταυτότητας ή «κομμένης» αστυνομικής ταυτότητας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024