Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟικολόγοι Πράσινοι: Το Υπουργείο Τουρισμού δημιουργεί προσχώματα στην επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμεΑ
Απασχόληση στον τουρισμό

Οικολόγοι Πράσινοι: Το Υπουργείο Τουρισμού δημιουργεί προσχώματα στην επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμεΑ

Έως σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού αρνείται να πάρει θέση και να εφαρμόσει σχετικές εγκυκλίους που αναφέρονται στην εισαγωγή των αποφοίτων γενικών λυκείων υποψηφίων σπουδαστών στα ΙΕΚ, γεγονός οξύμωρο ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο ίδιος Φορέας προβαίνει στη διαφήμιση προγραμμάτων τουρισμού για ΑμεΑ.

Η άρνηση εγγραφής σπουδαστή με σύνδρομο Down από το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου, παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και τις ιατροπαιδαγωγικές γνωματεύσεις που αναφέρουν ξεκάθαρα ότι δύναται να φοιτήσει σε γενικό πλαίσιο εκπαίδευσης με παράλληλη στήριξη (συνοδό), τον οποίο η ίδια η οικογένεια παρέχει, είναι απόλυτα καταδικαστέα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων. “Έως σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού αρνείται να πάρει θέση και να εφαρμόσει σχετικές εγκυκλίους που αναφέρονται στην εισαγωγή των αποφοίτων γενικών λυκείων υποψηφίων σπουδαστών στα ΙΕΚ, γεγονός οξύμωρο ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο ίδιος Φορέας προβαίνει στη διαφήμιση προγραμμάτων τουρισμού για ΑμεΑ. Γεγονός που υποδηλώνει ότι τα Άτομα με Αναπηρία αναγνωρίζονται μόνο ως καταναλωτές και ποτέ ως πάροχοι τουριστικών υπηρεσιών.

Για τους Οικολόγους Πράσινους τα εμπόδια πρόσβασης στην εκπαίδευση και κατ’επέκταση στην απασχόληση που τίθενται, συνιστούν ανεπίτρεπτη διάκριση εις βάρος των Ατόμων με Αναπηρία. Θυμίζουμε ότι η Πολιτεία οφείλει όχι μόνο να μη θέτει εμπόδια στην απασχόληση, αλλά να προβαίνει σε θετικά μέτρα προς όφελος ομάδων για την πρόληψη ή αντιστάθμιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, διότι αυτό επιτάσσει η αρχή της ίσης μεταχείρισης (άρθρο 6 ν.3304/2005). Αντ΄ αυτού η παρούσα απόφαση παραβιάζει ευθέως το άρθρο 4 παρ. β΄ του ν. 3304/2005 που αφορά στην ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλα τα είδη και όλα τα επίπεδα επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Θυμίζουμε ότι ο παρών νομός ενσωματώνει κοινοτικές Οδηγίες (2000/78/ΕΚ και 2000/44/ΕΚ του Συμβουλίου) στο εσωτερικό δίκαιο και στόχο έχει τη διασφάλιση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης. Η παραβίαση του ως άνω νόμου, ο οποίος προήλθε ως συμμόρφωση στο κοινοτικό κεκτημένο, είναι παράνομη, παράλογη και καταδικαστέα και καταστρατηγεί θεμελιώδη δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024