Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροώθηση της Κρήτης στην ουκρανική τουριστική αγορά
Η Νομαρχία Ρεθύμνου στην UITT του Κιέβου

Προώθηση της Κρήτης στην ουκρανική τουριστική αγορά

Η Νομαρχία Ρεθύμνου συμμετείχε με επιτυχία ως επικεφαλής του περιπτέρου της Κρήτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Κιέβου, που πραγματοποιήθηκε από 25 έως 27 Μαρτίου στην…

Η Νομαρχία Ρεθύμνου συμμετείχε με επιτυχία ως επικεφαλής του περιπτέρου της Κρήτης στη Διεθνή<...> Τουριστική Έκθεση του Κιέβου, που πραγματοποιήθηκε από 25 έως 27 Μαρτίου στην Ουκρανία. Επόπτης του κρητικού περιπτέρου ήταν ο διευθυντής Τουρισμού της Νομαρχίας Ρεθύμνου κ. Μανώλης Μενιουδάκης.

Την έκθεση επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία, κ. Χαρ. Δημητρίου, ο Τούρκος Πρέσβης Ερντογάν Ισκάν, καθώς και ο νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου. Επίσης, πλήθος τουριστικών πρακτόρων (κυρίως την πρώτη ημέρα) από Ουκρανία, αλλά και από άλλες χώρες όπως Μολδαβία, Λευκορωσία, Γεωργία και Καζακστάν.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με παράγοντες του τουρισμού (κυρίως με MBCS, Grand Orchid Travel, Travel Bee, Rainbow Tours, Trapeza Tour) και για άλλη μια φορά αναδείχθηκε το θέμα διαδικασίας έκδοσης visa σε κυριότερο ανασταλτικό παράγοντα για επίσκεψη στη χώρα μας, αλλά όπως ενημερωθήκαμε από τον Έλληνα Πρέσβη, φέτος το πρόβλημα θα αμβλυνθεί, αφού θα ακολουθηθεί η διαδικασία όπως στη Ρωσία (μηχανοργάνωση και νέα προξενεία, ιδιωτική εταιρεία συλλογής δικαιολογητικών, στελέχωση γραφείων κ.λπ.).

Από τις χώρες που συμμετείχαν ξεχώρισαν την Τουρκία (με πολύ μεγάλο περίπτερο) και τις Αίγυπτο, Τυνησία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ισπανία και Κροατία. Τιμώμενη περιοχή ήταν το Ντουμπάι.

Συμπερασματικά, η UITT είναι μία μικρή έκθεση, αλλά η Ουκρανία είναι νέα αγορά με τεράστιες ευκαιρίες. Η Κρήτη δεν μπορεί να λείπει από αυτή την έκθεση και πρέπει να προσθέσει άμεσα στην «στόχευση» της αγορές, όπως η Μολδαβία, Λευκορωσία, χώρες της Καυκάσου και χώρες της Βαλτικής αλλά και να εμπλουτίσει την παρουσία της στην Ρωσία με την έκθεση της Αγίας Πετρούπολης.

Η Ουκρανία είναι χώρα 47.000.000 κατοίκων με έντονους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και έντονα τα σημάδια του χτυπήματος από την οικονομική κρίση. Το 2008 επισκέφθηκαν την Τουρκία 1.700.000 Ουκρανοί, ενώ για την Ελλάδα χορηγήθηκαν 30.000 βίζες. Την Κρήτη επισκέφθηκαν 13.956 άτομα με πτήσεις charters (αύξηση 35% εν σχέσει με το 2007 και 470% εν σχέσει με το 2004, που η Κρήτη πήγε για πρώτη φορά στην έκθεση του Κιέβου). Η Ουκρανία από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι τώρα, υποτίμησε το νόμισμά της (γκρίβνα) κατά 71% και παρ`όλα τα οικονομικά προβλήματα που έχει, αποτελεί μία μεγάλη και ελπιδοφόρα δεξαμενή υποψηφίων επισκεπτών. Ο πρέσβης της χώρας αυτής στην Ελλάδα (και τέως υπουργός Τουρισμού) κ. Β. Τσιμπούχ, είναι φίλος της χώρας μας και αρωγός των προσπαθειών μας. Αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών είναι ότι η Ουκρανία έχει καταργήσει μονομερώς την visa για Έλληνες επισκέπτες σε αντιδιαστολή με όμορες προς αυτήν χώρες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024