Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: ικανοποίηση για τις δηλώσεις των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή για τα θέματα του τουρισμού

ΣΕΤΕ: ικανοποίηση για τις δηλώσεις των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή για τα θέματα του τουρισμού

Την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις των πολιτικών δυνάμεων χθες στη Βουλή για τα θέματα του τουρισμού εξέφρασε ο ΣΕΤΕ, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με ανακοίνωση του. Επιτέλους αναφέρει ο […]

Την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις των πολιτικών δυνάμεων χθες στη Βουλή για τα θέματα του τουρισμού εξέφρασε ο ΣΕΤΕ<.>, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων<...>, με ανακοίνωση του.

Επιτέλους αναφέρει ο ΣΕΤΕ, μετά από μακρό χρονικό διάστημα φαίνεται ότι έγιναν κατανοητά, κυρίως από κυβερνητικής πλευράς, τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού και φαίνεται να δρομολογούνται λύσεις τουλάχιστον για κάποια από αυτά.

Από τις χθεσινές δηλώσεις, ο ΣΕΤΕ σημειώνει και βρίσκεται σύμφωνος με τις επιλεγείσες στρατηγικές κατευθύνσεις που αφορούν στην βελτίωση της σχέσης ποιότητας και τιμής των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, στην ανάληψη πρωτοβουλίας συντονισμού όλων των τουριστικών φορέων από το κράτος, και τέλος στην αναγνώριση της σημασίας του τουρισμού στη δημιουργία απασχόλησης.

Θετική επίσης είναι η δήλωση του Υπουργού που αφορά στα τριετή προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης, για τα οποία ο ΣΕΤΕ θεωρεί ότι αυτονόητο περιεχόμενο πρέπει να είναι οι ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι.

Σημαντικά βήματα επίσης φαίνεται να δρομολογούνται σε ό,τι αφορά την προβολή της χώρας, η οποία θα γίνεται μέσα από τριμερή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και του κράτους.

Οι εξαγγελίες αυτές δημιουργούν την αυτονόητη υποχρέωση στην πολιτική ηγεσία του τουρισμού να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης τους, ώστε να επιτευχθούν οι ζητούμενοι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024