Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Πρωταρχικός στόχος η διατήρηση -όσο το δυνατόν- περισσότερων θέσεων εργασίας
Aμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη στήριξη του τουριστικού τομέα

ΣΕΤΕ: Πρωταρχικός στόχος η διατήρηση -όσο το δυνατόν- περισσότερων θέσεων εργασίας

Η άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη στήριξη / ενίσχυση του τουριστικού τομέα είναι επιτακτική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι σίγουρες -για την τουριστική χρονιά 2009- απώλειες…

Η άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη στήριξη / ενίσχυση του τουριστικού τομέα είναι επιτακτική, προκειμένου να<...> ελαχιστοποιηθούν οι σίγουρες -για την τουριστική χρονιά 2009- απώλειες. Με δεδομένη τη μείωση των αναμενόμενων εσόδων και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από τη μείωση των αφίξεων, ως πρωταρχικοί στόχοι, πλέον, τίθενται η διατήρηση -όσο το δυνατόν- περισσότερων θέσεων εργασίας και η μεγιστοποίηση των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων του τουρισμού στην ευρύτερη οικονομία.

Αυτά ήταν τα βασικότερα μηνύματα που προέκυψαν από την ομιλία του προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Νίκου Αγγελόπουλου, κατά τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα εξής: Η τουριστική κίνηση του 2008 “κλείνει” περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2007.

Μικρομεταβολές της τάξεως του συν/πλην 1% και 2% δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο ούτε πανηγυρισμών ούτε καταστροφολογίας. Σε ό,τι αφορά στο 2009 υπάρχει μείωση σε επίπεδο προκρατήσεων, παρά τις εκπτώσεις που δίνονται στα early bookings και οι οποίες έχουν αυξηθεί τόσο ποσοστιαία όσο και ως προς το εύρος της εφαρμογής τους. Ο ΣΕΤΕ συστήνει σε όλους τους επιχειρηματίες να ασκούν σφιχτό έλεγχο στην εκπτωτική τους πολιτική, την οποία πάντα να συνδέουν με την εξέλιξη των booking positions, τόσο της επιχείρησής τους και της ευρύτερης περιοχής τους όσο και με την εξέλιξη του εξερχόμενου τουρισμού από κάθε συγκεκριμένη αγορά με την οποία συνεργάζονται. “Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται ο πανικός, αλλά πρέπει να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Τα πρόσφατα γεγονότα, κυρίως στην Αθήνα, επηρέασαν αρνητικά την εικόνα της χώρας μας και ιδιαίτερα της πρωτεύουσας.

Ανεξάρτητα με αυτά που συνέβησαν και για τα οποία προφανώς η τουριστική κοινότητα δεν φέρει καμία ευθύνη, φανήκαμε ακόμα μια φορά ανέτοιμοι και απροετοίμαστοι, σε επικοινωνιακό επίπεδο. Όμως, πέρα από τα γεγονότα αυτά, των οποίων οι επιπτώσεις θα είναι παροδικές, το μεγαλύτερο κακό το δημιουργούν γεγονότα όπως οι συνεχείς αποκλεισμοί των δρόμων και το συχνότατο πλέον φαινόμενο της κλειστής Ακρόπολης.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημείωσε ότι εκτός από την κρίση που κάποια στιγμή θα περάσει με το οποιοδήποτε κόστος, τα διαχρονικά προβλήματα παραμένουν. Μεταξύ αυτών, οι ελλείψεις στις υποδομές και η αδυναμία συντονισμού της συνολικής πολιτικής για τον τουρισμό πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024