Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣτρατηγική σημασία η μαρίνα της Αρετσούς για το ναυτικό τουρισμό της Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη Α. Σπηλιωτόπουλου

Στρατηγική σημασία η μαρίνα της Αρετσούς για το ναυτικό τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την 24η Philoxenia, επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις της μαρίνας Αρετσούς, από όπου και προέβη στην […]

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη<…> Θεσσαλονίκη για την 24η Philoxenia, επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις της μαρίνας Αρετσούς, από όπου και προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Όπως διαπιστώσατε, αυτή είναι μία σημαντική, όσον αφορά τη λειτουργία της, μαρίνα και όχι μόνο για την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αν θεωρήσουμε ότι αυτή η περιοχή είναι πύλη εισόδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη βαλκανική ενδοχώρα, αποκτά στρατηγική σημασία η μαρίνα της Αρετσούς. Στόχος μας είναι λοιπόν, αυτή τη μαρίνα που έχει χωρητικότητα για 250 σκάφη να την αξιοποιήσουμε, να φροντίσουμε να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία της, να ενταχθεί στην ευρύτερη τουριστική αξιοποίηση της περιοχής και να αποκτήσει αυτόν το χαρακτήρα που θα πρέπει αν έχει ως μαρίνα, που μαζί με τις άλλες δύο που προγραμματίζονται στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, να είναι βάση για το ναυτικό τουρισμό. Κυρίως όμως, να είναι μία βάση που θα μας επιτρέπει, όσο το δυνατόν πιο πειστικά και πιο αποτελεσματικά, να προσελκύουμε διαρκώς και καινούριους επισκέπτες από τις νέες και τις αναδυόμενες αγορές. Κυρίως από τις χώρες δηλαδή, της ανατολικής Ευρώπης, από τη Ρωσία και από την Ουκρανία. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μία σημαντικότατη τουριστική αύξηση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Η αύξηση αυτή, η οποία φέτος άγγιξε το 30% επιφέρει μία σημαντικότατη αύξηση εσόδων. Αυτή η αύξηση έχει να κάνει κυρίως με επισκέπτες από Ρωσία από Ουκρανία, από χώρες της ανατολικής Ευρώπης που είναι υψηλού εισοδήματος και ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για δραστηριότητες του ναυτικού τουρισμού. Αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν χωρίς υποδομές. Aρα, αν θέλουμε πράγματι την τουριστική αξιοποίηση της Θεσσαλονίκης πρέπει αυτές τις υποδομές, όσο το δυνατόν, να τις εκσυγχρονίσουμε, να επενδύσουμε σε αυτές. Είναι, συνεπώς, λογικό να θέλουμε μαρίνες. Αυτή εδώ λοιπόν, μπορεί να είναι, σε πιλοτικό επίπεδο, υποδειγματική μαρίνα. Και αυτός είναι και ο στόχος της ΕΤΑ, να προχωρήσει και να γίνει”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024