Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνάντηση Βουλγαράκη με τοπικούς φορείς της Σάμου
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση Βουλγαράκη με τοπικούς φορείς της Σάμου

Ενημερωτική συνάντηση με τοπικούς φορείς της Σάμου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τη Βόρεια Ελλάδα είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Υπουργός αφού άκουσε τις επισημάνσεις των φορέων…

Ενημερωτική συνάντηση με τοπικούς φορείς της Σάμου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τη Βόρεια Ελλάδα είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Κατά<...>τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Υπουργός αφού άκουσε τις επισημάνσεις των φορέων του νησιού εξέφρασε την βούλησή του να αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα. Επεσήμανε μάλιστα πως “η περικοπή του δρομολογίου από και προς την Καβάλα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κατάργηση, είναι πρόσκαιρη και οφείλεται σε δικαστική διαμάχη δύο ακτοπλοϊκών εταιριών”.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός του ΥΕΝΑΝΠ κ. Παναγιώτης Καμμένος, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος, ο βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός, ο Νομάρχης του νησιού κ. Εμμανουήλ Κάρλας, ο Δήμαρχος Καρλόβασι κ. Παναγιώτης Λυμπέρης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Βαθύ κ. Φίλιππου Πετρούσκα, Αντιδήμαρχος κ. Εμμανουήλ Μαυρέλος, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Αθανάσιος Μπούσιος και ο Διευθυντής Μεταφορών του πρώην Υπουργείου Αιγαίου κ. Ευστράτιος Γεωργής.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βουλγαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι τις ανησυχίες των κατοίκων των νησιών όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Πιστεύω πως με την ενοποίηση των δύο Υπουργείων ανοίγονται νέες προοπτικές. Υπάρχει πλέον κοινός σχεδιασμός που ξεκινάει από μηδενική βάση και σίγουρα θα υπάρξει καλύτερος συντονισμός, συνέχεια των δρομολογίων και σπονδυλωτή εξέλιξή τους. Υπάρχει ενοποιημένη αντίληψη και τα προβλήματα που θα προκύπτουν θα αντιμετωπίζονται άμεσα. Ήδη έχει συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας από τις υπηρεσίες των δύο Υπουργείων και έχουν γίνει δύο συσκέψεις, κατά τη διάρκεια των οποίων επισημάνθηκαν και καταγράφηκαν τα όποια κενά και παραλείψεις».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Σάμου εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για τη συνάντηση όπως και για την εξέλιξη της σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024