Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤα σαμιώτικα κρασιά ως πρώτη και τελευταία εικόνα των επισκεπτών
Γαστρονομία

Τα σαμιώτικα κρασιά ως πρώτη και τελευταία εικόνα των επισκεπτών

Η βιωματική υποδοχή των επισκεπτών στο νησί της Σάμου.

Όπως έρχεται κανείς στον πανέμορφο τόπο του Πυθαγόρα και της αμπέλου, η πρώτη του εικόνα στο αεροδρόμιο, κατά την παραλαβή των αποσκευών, είναι τα Συνεταιριστικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου σε ένα καλοκαιρινό, θαλασσινό φόντο.

Η βιωματική εμπειρία των επισκεπτών από τις ομορφιές του νησιού είναι αυτή που διατηρείται στη μνήμη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εντύπωσή τους από τον τόπο, τα προϊόντα και τους  ανθρώπους, μεταφέρεται στον περίγυρό τους, στους φίλους και τους συγγενείς, προάγοντας έτσι τον ελληνικό οινογαστρονομικό τουρισμό.

Μα και όταν το ταξίδι τελειώνει και όσοι επέλεξαν τη Σάμο ετοιμάζονται για αναχώρηση, πριν αποχαιρετήσουν  το μοναδικό πολιτιστικό  αποτύπωμα της γενέτειρας του Πυθαγόρα, προτού χαθεί από το οπτικό τους πεδίο το μεγαλείο του σαμιακού αμπελώνα που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και στρέφει τα φύλλα του προς το φως και το μέλλον, η γιγαντοοθόνη στην αίθουσα αναχωήσεων του Αεροδρομίου έρχεται να τους θυμίσει πως η γεύση και τα αρώματα αυτού του τόπου χωρούν σε ένα μπουκάλι νοσταλγίας. Σε μια φιάλη από τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού, για τα οποία είναι διάσημο το νησί, στα πέρατα του κόσμου. Και φέτος, στο διεθνή αερολιμένα «Αρίσταρχος ο Σάμιος» η εικόνα των σαμιώτικων συνεταιριστικών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου αφήνει στους επισκέπτες την πρώτη μα… και την τελευταία εντύπωση!

Παράλληλα, τα κρασιά της Ομάδας Παραγωγών Οίνου του Συνεταιρισμού Σάμου  κοσμούν την πρόσοψη του  κτιρίου που στεγάζεται το Λιμενικό Ταμείο, στην πρωτεύουσα του πυκνόφυτου νησιού.

Μια όμορφη υποδοχή, όπως θα μπορούσε κανείς να την εκφράσει και τραγουδιστά: «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…»

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024