Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟινογνωσία στη Σάμο: Διάσημοι Sommeliers μυούνται στα φυσικά κρασιά της
Γαστρονομία

Οινογνωσία στη Σάμο: Διάσημοι Sommeliers μυούνται στα φυσικά κρασιά της

Η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος οινογαστρονομίας και συγγραφέας Σίσσυ Νίκα που ακολούθησε το διαδραστικό οδοιπορικό των διάσημων sommelier που επισκέφθηκαν τη Σάμο.

Σε 16 ολόκληρες σελίδες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό καταγράφεται όλη η φιλοσοφία που διέπει τις νέες οινοποιήσεις των «φυσικών κρασιών» του Συνεταιρισμού, τις καινοτόμες προσπάθειες ανάδειξης του τόπου μέσω της παραγωγής του εκπληκτικού μοσχάτου Σάμου μα και την ακάματη προσπάθεια των αμπελοκαλλιεργητών να διατηρήσουν ζωντανή την οινική παράδοση, μέσα από τα πατρογονικά αμπελοτόπια σε πεζούλες ξερολιθιάς ως πάνω στο βουνό.

→ Τα σαμιώτικα κρασιά ως πρώτη και τελευταία εικόνα των επισκεπτών

Η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος οινογαστρονομίας και συγγραφέας Σίσσυ Νίκα που ακολούθησε το διαδραστικό οδοιπορικό των διάσημων sommelier που επισκέφθηκαν τη Σάμο, στα πλαίσια συνεργασίας του ΕΟΣ Σάμου με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Στη συνέχεια, κατέγραψε με τη μοναδική της πένα, όλη τη διαδικασία της βιοδυναμικής καλλιέργειας που φέρνει το σαμιώτικο κρασί «από το αμπέλι, στο ποτήρι μας…»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο άκρως ενδιαφέρον άρθρο της, «…πρώτη φορά σε δημοσιογραφικό ταξίδι είδα τους συνοδοιπόρους μου να χαίρονται, κάποιοι να δακρύζουν, να φωτογραφίζουν ατέρμονα, να κρατούν σημειώσεις, να γονατίζουν παρατηρώντας τα αμπέλια και να κρέμονται κυριολεκτικά από τα χείλη του «Ερημίτη» καλλιεργητή, Σταμάτη Στασινή. Όλα, μας φαίνονταν πρωτόγνωρα, παρόλο που όλοι μας έχουμε επισκεφθεί τους πλέον διάσημους αμπελώνες του κόσμου. Ξεναγηθήκαμε στα μυστικά της βιοδυναμικής καλλιέργειας στη Σάμο, που πραγματικά δεν γνωρίζαμε. Ένιωσα τόσο τυχερή που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία…».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024