Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη για τον τουρισμό του ΔΣ του ΣΤΕΚ
Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Σύσκεψη για τον τουρισμό του ΔΣ του ΣΤΕΚ

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου, στα πλαίσια σειράς επαφών της ηγεσίας του ΣΤΕΚ με εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΤΕΚ με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου, στα πλαίσια σειράς επαφών της ηγεσίας του ΣΤΕΚ με εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου<...> του ΣΤΕΚ με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Τουρισμό και αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ, κ. Λευτέρη Χριστοφόρου. Στη σύσκεψη παρακάθισε και η γενική διευθύντρια του ΚΟΤ, κα Φοίβη Κατσούρη. Παρόμοια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και με το βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Σταύρο Ευαγόρου.

Κατά τη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, κ. `Ακης Βαβλίτης, ενημέρωσε τον κ. Χριστοφόρου για τη σημερινή κατάσταση και για τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζει σήμερα η ξενοδοχειακή βιομηχανία σε συνάρτηση με τις δυσοίωνες τουριστικές προοπτικές για τη νέα τουριστική περίοδο του 2009. Αυτές προδιαγράφονται αρνητικές τόσο μέσα από τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού όσο και από την διαφαινόμενη σοβαρή κάμψη της εθνικής οικονομίας σημαντικών ευρωπαϊκών και άλλων χωρών-πηγών τουρισμού για την Κύπρο.

Ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ υπογράμμισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα διαμόρφωσης και εφαρμογής χωρίς χρονοτριβή ενός Έκτακτου Σχεδίου Δράσης για τον Τουρισμό που να περιλαμβάνει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα γρήγορης απόδοσης.

Έμφαση πρώτιστα και κύρια επιβάλλεται να δοθεί στην τόνωση της ζήτησης για κάθοδο ξένων τουριστών μέσα από τη δημιουργία των προϋποθέσεων για προσφορά πιο ανταγωνιστικών τουριστικών πακέτων διακοπών στο νησί, τη διασφάλιση ικανοποιητικού αριθμού αεροπορικών θέσεων, καθώς και πληθώρας επιλογών για αεροπορικές συνδέσεις / πτήσεις όχι μόνο με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με τρίτες χώρες για μεταφορά τουριστών στο νησί, την εκλογίκευση των αερολιμενικών τελών των κυπριακών αεροδρομίων καθώς και τη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους των ξενοδοχειακών μονάδων, που έτσι θα τις καταστήσει πιο ευέλικτες και ανταγωνιστικές ώστε να αντιμετωπίσουν τον αναμενόμενο αδυσώπητο ανταγωνισμό τιμών από άλλους Μεσογειακούς και όχι μόνο προορισμούς, που αποδεδειγμένα σε περίοδο κρίσης αναμένεται να εκδηλωθεί.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες πρέπει να αναγνωριστεί η μεγάλη σημασία που έχει η εντατικοποίηση τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, των διαφημιστικών εκστρατειών καθώς και των άλλων ενεργειών προβολής και δημοσίων σχέσεων.

Εξυπακούεται ότι για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού και πετυχημένου Έκτακτου Σχεδίου Δράσης για τον Τουρισμό είναι επάναγκες να ληφθεί πρόνοια ώστε να είναι διαθέσιμα τα ανάλογα πρόσθετα κονδύλια στους προϋπολογισμούς τόσο του ΚΟΤ όσο και της Κεντρικής Κυβέρνησης γενικότερα για τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρισμού εξέφρασε την προθυμία του να μελετήσει όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και συνέστησε όπως ο ΣΤΕΚ διαμορφώσει και υποβάλει γραπτώς στην Κυβέρνηση, τον ΚΟΤ και τη Βουλή τις συγκεκριμένες εισηγήσεις του για τον τουρισμό.

Ο κ. Χριστοφόρου υπογράμμισε την ανάγκη οι πρόσφατες εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και των Υπουργών Οικονομικών και Τουρισμού για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τον τουρισμό, να μετουσιωθούν γρήγορα σε συγκεκριμένες πράξεις, μέσα από την διαμόρφωση σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα, συγκεκριμένου Έκτακτου Σχεδίου Δράσης για στήριξη του τουρισμού.

Ο κ. Χριστοφόρου διαβεβαίωσε τέλος την ηγεσία του ΣΤΕΚ για την ετοιμότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Τουρισμό να συμπαραταχθεί σθεναρά ώστε τόσο η Εκτελεστική όσο και η Νομοθετική Εξουσία να στηρίξουν έμπρακτα και αποτελεσματικά με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις την ξενοδοχία και τον τουρισμό της χώρας, για να διασωθεί έτσι ένας ζωτικός τομέας από την επαπειλούμενη κρίση που, αν παρΆ ελπίδα δεν αποσοβηθεί, θα πλήξει καίρια και άμεσα την Εθνική Οικονομία. Προς τούτο, ο κ. Χριστοφόρου προτίθεται σύντομα να καλέσει σε ειδική συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρισμού της οποίας προΐσταται, τους συναρμόδιους υπουργούς, τον ΚΟΤ και τους φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024