Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς εκπέμπουν SOS
Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού από τον Γρ. Ψαριανό

Τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς εκπέμπουν SOS

Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γρηγόρης Ψαριανός, αναφέρει: “Μετέωρα θα μείνουν τα έργα αναστήλωσης της Ακρόπολης και μαζί τους όσοι […]

Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γρηγόρης Ψαριανός, αναφέρει: “Μετέωρα θα μείνουν τα έργα αναστήλωσης της Ακρόπολης και μαζί τους όσοι εργάζονται σε αυτά, καθώς<...>, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από την άλλη εβδομάδα δε θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ ώστε αυτά να συνεχιστούν. Ωστόσο, ο υπουργός πολιτισμού είχε υποσχεθεί την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Την ίδια στιγμή σε όλη την Ελλάδα οι υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού (εφορίες, αρχαιολογικοί χώροι) είναι υποστελεχωμένες και βρίσκονται υπό διάλυση. Παράλληλα, με την αρχή του νέου έτους αναμένεται να απολυθούν συνολικά 3000 συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι ανάγκες όμως που καλύπτουν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι υπαρκτές. Με τις συνεχείς προσλήψεις και απολύσεις συμβασιούχων, ανακυκλούμενων υπαλλήλων, το πρόβλημα διαιωνίζεται. Έτσι θα γίνουμε πάλι διεθνώς ρεζίλι δείχνοντας για μία ακόμη φορά πόσο μεριμνούμε για τα αρχαία μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά εν γένει.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

– Γιατί δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης; Υπάρχει πρόθεση να ενταχθούν από εδώ και στο εξής;
– Πιστεύει ότι με τρίμηνες, εξάμηνες ή έστω και μονοετείς συμβάσεις καλύπτονται οι ανάγκες του υπουργείου πολιτισμού, με δεδομένο ότι χρειάζεται και κάποιο διάστημα για την εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων;
– Πιστεύει ότι χρειάζεται να γίνει σοβαρή αξιολόγηση και καταγραφή των αναγκών του υπουργείου Πολιτισμού ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα για το ποιες και πόσες είναι;
– Με δεδομένο ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τι μόνιμη λύση σκοπεύει να δώσει ώστε να καλύπτονται αυτές μακροπρόθεσμα;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024