Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο ΙΝΣΕΤΕ αναζητά συνεργάτες για το σχεδιασμό και υλοποίηση μηχανισμού διάχυσης στατιστικών στοιχείων του
ΙΝΣΕΤΕ

Το ΙΝΣΕΤΕ αναζητά συνεργάτες για το σχεδιασμό και υλοποίηση μηχανισμού διάχυσης στατιστικών στοιχείων του

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν κατ’ελάχιστον πανεπιστημιακό δίπλωμα σπουδών στην Πληροφορική, επαγγελματική εμπειρία στην εκπόνηση τουλάχιστον ενός ανάλογου έργου και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Το ΙΝΣΕΤΕ ανακοίνωσε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συνεργασία με Εμπειρογνώμονα (φυσικό ή νομικό πρόσωπο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό) για τον σχεδιασμό και υλοποίηση μηχανισμού διάχυσης στατιστικών στοιχείων του ΙΝΣΕΤΕ, σε διαδραστικό περιβάλλον, στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 3 της Πράξης “Δράσεις πρόγνωσης και παρακολούθησης μεταβολών του Τουριστικού Τομέα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της διαρθρωτικής προσαρμογής του” με κωδικό MIS 5003333, η οποία έχει ενταχθεί στο Ε.Π. “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Οι επιμέρους στόχοι της προτεινόμενης Πράξης είναι οι ακόλουθοι:

  • Η περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσα από τον σχεδιασμό κατάλληλων Σχεδίων Δράσης για την προσέλκυση δυναμικών αγορών για τουριστικά προϊόντα στα οποία η Ελλάδα έχει σημαντικά διεθνώς ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Τα εν λόγω Σχέδια Δράσης θα αναλυθούν και σε επίπεδο προορισμών εντός της χώρας.
  • Η αναβάθμιση της ικανότητας των επιχειρήσεων του κλάδου, και ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων, να προσαρμόζονται στις τρέχουσες αλλά και στις μελλοντικές προκλήσεις που θα προκύψουν από την εκπόνηση των προαναφερθέντων Σχεδίων Δράσης
  • Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητάς τους, μέσα από παροχή συστηματικής πληροφόρησης, αλλά και κατάλληλων εργαλείων (π.χ. ηλεκτρονική πλατφόρμα (digital platform) που καλύπτει μεγάλο αριθμό θεματικών ενοτήτων)
  • Η διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με λοιπές παραγωγικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα ο πρωτογενής τομέας (αγροδιατροφή κ.λπ.), οι κατασκευές κ.ο.κ.
  • Η διάχυση των ωφελειών σε περιοχές που σήμερα δεν είναι τουριστικά ανεπτυγμένες, π.χ. η ανάπτυξη ‘άλλης Ελλάδας’ βάσει δημιουργίας μυθολογικών διαδρομών
  • Η διαμόρφωση, μέσα από την αποτύπωση της περιφερειακής διάστασης του τουρισμού ως οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και την κατάλληλη πληροφόρηση, της τουριστικής πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθηθεί για κάθε περιφέρεια ξεχωριστά με στόχο την ανάδειξη της εξειδίκευσης της κάθε Περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού
  • Η εδραίωση μηχανισμού επιστημονικής και συστηματικής παρακολούθησης 360º (360 degree analysis) της δυναμικότητας των ελληνικών τουριστικών προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων
  • Η διευκόλυνση της δικτύωσης (networking) των επιχειρήσεων και των συμπράξεων με στόχο την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών και τη διάχυση (dissemination) της πληροφόρησης προς το σύνολο των stakeholders, (επιχειρήσεις, φορείς-πολιτειακοί, κλαδικοί κ.λπ.-, επενδυτές κ.ο.κ.)
  • Η ενίσχυση των εισροών του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας ή άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων και πλατφορμών που λειτουργούν από φορείς της κεντρικής κυβέρνησης (π.χ. Υπουργεία, ΟΑΕΔ).

Η Πράξη περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Σχέδια Δράσης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της διαρθρωτικής προσαρμογής του τουριστικού τομέα (Υποέργο 1)
  • Παρακολούθηση / Αποτύπωση τουριστικών μεγεθών με έμφαση στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές (Υποέργο 2)
  • Δράσεις παρακολούθησης της δυναμικότητας των τουριστικών προορισμών και των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, Δράσεις Διάχυσης/Προβολής της Πράξης και Δράσεις Συντονισμού και Επιστημονικής υποστήριξης της υλοποίησής της (Υποέργο 3)
  • Δημιουργία εργαλειοθήκης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων (Υποέργο 4).
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024