Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔιχασμένες οι απόψεις για την πρόκληση πυρκαγιάς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Διχασμένες οι απόψεις για την πρόκληση πυρκαγιάς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Διχασμένες παρουσιάζονται στο κοινό οι απόψεις σχετικά με τα αίτια πρόκλησης πυρκαγιάς προχτές στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης,και συγκεκριμένα σε κτίριο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση εμπορευμάτων. Η εκτός νόμου […]

Διχασμένες παρουσιάζονται στο κοινό οι απόψεις σχετικά με τα αίτια πρόκλησης πυρκαγιάς προχτές στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης,<…>και συγκεκριμένα σε κτίριο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση εμπορευμάτων.

Η εκτός νόμου οργάνωση `Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK)`, με ανακοίνωση της στο φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat, που εδρεύει στην Ευρώπη, ανέλαβε την ευθύνη, αναφέροντας πως “το σαμποτάζ στο αεροδρόμιο ήταν η απάντηση στις σφαγές που διαπράττει το τουρκικό κράτος κατά των Κούρδων”.

Ωστόσο, από την άλλη, οι τουρκικές αρχές, αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και υποστηρίζουν πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Παρόλα αυτά όμως η κουρδική οργάνωση σημειώνει ότι “οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν όσο συνεχίζεται και η πολιτική εξολόθρευσης των Κούρδων από το τουρκικό κράτος”.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές και τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, τέθηκε υπό έλεγχο περίπου τέσσερις ώρες μετά την εκδήλωσή της από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024