Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠροβλήματα παρουσιάζει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Προβλήματα παρουσιάζει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Πασχαλίδης χαρακτήρισε την κατασκευή του αεροδρομίου ανατολικά της Θεσσαλονίκης ως λανθασμένη, αλλά συγχρόνως τόνισε ότι η δημιουργία ενός νέου στα δυτικά […]

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Πασχαλίδης χαρακτήρισε την κατασκευή του αεροδρομίου<...> ανατολικά της Θεσσαλονίκη<.>ς ως λανθασμένη, αλλά συγχρόνως τόνισε ότι η δημιουργία ενός νέου στα δυτικά της πόλης θα είχε ως συνέπεια πολλά προβλήματα και μεγάλο κόστος. Γι αυτό, είπε, επιλέχτηκε η βελτίωση και η επέκταση του υπάρχοντος αεροδρομίου.
Επίσης, ο κ. Πασχαλίδης υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός της πόλης έγινε λανθασμένα και τόνισε ότι θα πρέπει αυτός να επαναπροσδιοριστεί έχοντας υπόψη το ενδεχόμενο αύξησης του πληθυσμού στην ερχόμενη εικοσαετία. Στη νέα διοικητική δομή της χώρας θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι ρόλοι με ψυχραιμία 'χωρίς φόβο και πάθος'.
Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης επισήμανε ακόμη ότι στη μελέτη του σχεδιασμού της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να προβλέπεται η επιβάρυνση του κυκλοφοριακού με την αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων που σήμερα κινούνται με ταχύτητα 5 χιλιομέτρων την ώρα στο κέντρο της πόλης, καθώς και η πρόσβαση στο αεροδρόμιο με το μετρό.
Σύμφωνη γνώμη με τον κ Πασχαλίδη εξέφρασε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος επισήμανε ότι η κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου θα είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει η πόλη στη δεκαετία 2000-2010 ένα διεθνές αεροδρόμιο. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ακόμη πως λόγω του λανθασμένου σχεδιασμού της Θεσσαλονίκης η βιομηχανική περιοχή δημιουργήθηκε στα δυτικά με αποτέλεσμα οι βορειοδυτικοί άνεμοι που επικρατούν να μεταφέρουν τους ρύπους στην πόλη. Ο νομάρχης πρόσθεσε ότι η πόλη έχει ανάγκη από έργα υποδομής τονίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του πληθυσμού της τα προσεχή χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024