Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΒομβαρδισμένα και εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια Δαμασκού και Χαλεπίου
Αερομεταφορές

Βομβαρδισμένα και εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια Δαμασκού και Χαλεπίου

Damascus Airport

Οι ταυτόχρονες αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των δύο αεροδρομίων, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας.

Η Συρία ανακοίνωσε χθες ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν ταυτόχρονες πυραυλικές επιθέσεις στα αεροδρόμια της πρωτεύουσάς της Δαμασκού και στη βόρεια πόλη Χαλέπι χθες Πέμπτη, καταστρέφοντας τους διαδρόμους προσγείωσης και θέτοντας και τους δύο κόμβους εκτός λειτουργίας.

Συριακή στρατιωτική πηγή που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA είπε ότι “εκρήξεις πυραύλων” έπληξαν τα δύο αεροδρόμια ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια του Ισραήλ “να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τον πόλεμο του Ισραήλ με τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα“. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δε σχολιάζει τέτοιες αναφορές.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί εδώ και χρόνια πλήγματα εναντίον στόχων που θεωρεί συνδεόμενους με το Ιράν στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Χαλεπίου και της Δαμασκού.

Πηγές είπαν ότι τα χτυπήματα στα αεροδρόμια έχουν σκοπό να διαταράξουν τις ιρανικές γραμμές ανεφοδιασμού προς τη Συρία, όπου η επιρροή της Τεχεράνης έχει αυξηθεί από τότε που άρχισε να υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024