Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑεροπορικά: Μικρά κι ενδιαφέροντα…

Αεροπορικά: Μικρά κι ενδιαφέροντα…

@ Πρόβλημα χώρου αντιμετωπίζει πλέον η βρετανική British Airways, αφού έχει εξαντλήσει τα περιθώρια επέκτασής της στα αεροδρόμια του Λονδίνου Heathrow κατά κύριο λόγο και Gatwick κατά δευτερεύοντα, που χρησιμοποιεί […]

@ Πρόβλημα χώρου αντιμετωπίζει πλέον η βρετανική British Airways, αφού έχει εξαντλήσει<...> τα περιθώρια επέκτασής της στα αεροδρόμια του Λονδίνου Heathrow κατά κύριο λόγο και Gatwick κατά δευτερεύοντα, που χρησιμοποιεί ως βάσεις της.

@ Ξανά σε συζητήσεις British Airways και KLM, εξετάζοντας την προοπτική για μελλοντική συγχώνευσή τους. Το ποσοστό της KLM πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, που αρχικά θα εξαγοράσει η British Airways δεν θα ξεπερνάει το 10%. Η συμφωνία με την KLM θα επιτρέψει στην British Airways να μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, έδρα του ολλανδικού αερομεταφορέα.

@ Σε 700-750 εκατ. ευρώ δηλαδή χαμηλότερα κατά 25-30%, θα διαμορφωθούν τα λειτουργικά κέρδη της Lufthansa για το τρέχον έτος, σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις της εταιρίας για κέρδη ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Οι λόγοι που οδηγούν στη μείωση είναι η νέα συλλογική σύμβαση που σύναψε με το σωματείο των πιλότων και η εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας.

@ Νέα δρομολόγια προς το Λάγος της Νιγηρίας και το Τορόντο του Καναδά ανακοίνωσε η Virgin Atlantic. Η πτήση προς το Λάγος θα πραγματοποιείται από τις 16 Ιουλίου με αεροσκάφος Boeing 747-200 τέσσερις φορές την εβδομάδα και θα αποτελέσει το τρίτο δρομολόγιο της βρετανικής εταιρίας προς προορισμό της Αφρικής. Η πτήση προς το Τορόντο ήδη πραγματοποιείται από τις 12 Ιουνίου με καθημερινά δρομολόγια τα οποία εκτελούν αεροσκάφη 747.

@ Στο χείλος της πτώχευσης βρίσκονται οι δύο γαλλικές εταιρίες AOM και Air Liberte, θυγατρικές του ελβετικού ομίλου Swissair. Στην περίπτωση αυτή η διοίκηση του υπερχρεωμένου ελβετικού ομίλου θα επιβαρυνθεί με σημαντικά έκτακτα έξοδα που θα δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024