Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣε εξωτερικούς συμβούλους για την αξιολόγηση της τιμής της Eurocypria προσφεύγει η Κυπριακή Κυβέρνηση

Σε εξωτερικούς συμβούλους για την αξιολόγηση της τιμής της Eurocypria προσφεύγει η Κυπριακή Κυβέρνηση

Την συμβολή εξωτερικών συμβούλων για την αξιολόγηση της τιμής της Eurocypria, θυγατρικής των Κυπριακών Αερογραμμών,αποφάσισε να ζητήσει η Κυπριακή Κυβέρνηση, έπειτα και την προχτεσινή συνάντηση της Υπουργικής Επιτροπής με την […]

Την συμβολή εξωτερικών συμβούλων για την αξιολόγηση της τιμής της Eurocypria, θυγατρικής των Κυπριακών Αερογραμμών,<...>αποφάσισε να ζητήσει η Κυπριακή Κυβέρνηση, έπειτα και την προχτεσινή συνάντηση της Υπουργικής Επιτροπής με την τριμερή Επιτροπή από πλευράς των Κ.Α., που έληξε για ακόμη μια φορά χωρίς συμφωνία στην τιμή εξαγοράς της εταιρίας.

Αυτό που επιθυμεί η Κυβέρνηση είναι μια τιμή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική αξία της εταιρίας, ώστε να μην κατηγορηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για επιδότηση των Κ.Α., αλλά και για να μην δυσαρεστήσει τους ιδιώτες μετόχους του κρατικού αερομεταφορέα, οι οποίοι πρέπει να πεισθούν ότι η Κυβέρνηση θα καταβάλει λογική τιμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας `Πολίτης`.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, κ. Χάρης Θράσου, “η Κυβέρνηση θα ζητήσει νέα εκτίμηση για λογαριασμό της εταιρίας, με στόχο η τιμή που θα συμφωνηθεί τελικά για εξαγορά της Eurocypria να μην θεωρηθεί ούτε χαριστική, αλλά ούτε και κατώτερη της πραγματικής της αξίας”.

Σημειώνεται τέλος πως για τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Eurocypria, όπως και για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κ.Α. θα ενημερωθούν και οι Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα σε συνάντηση, που θα έχουν οι υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών, καθώς και ο πρόεδρος των Κ.Α. με το γενικό διευθυντή Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024