Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιαφαινόμενη ματαίωση πτήσεων της Olympic Air λίγες μέρες πριν τις εκλογές
Δήλωση Ν. Σηφουνάκη

Διαφαινόμενη ματαίωση πτήσεων της Olympic Air λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τη διαφαινόμενη ματαίωση πτήσεων από την Olympic Air, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, έκανε την […]

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τη διαφαινόμενη ματαίωση πτήσεων από<...> την Olympic Air, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που, αίφνης, 4 ημέρες πριν από τις εκλογές, δημιουργείται στη μετακίνηση των ετεροδημοτών, με τη διαφαινόμενη ματαίωση 15 πτήσεων ημερησίως κυρίως προς τα νησιά της Olympic Air.

Η σκοπιμότητα είναι προφανής. Με το αιτιολογικό ότι μόλις την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έγινε η παράδοση των αεροπλάνων στη νέα ιδιοκτησία -ενώ η κύρωση της συμφωνίας ελληνικού Δημοσίου και ομίλου MIG έγινε μήνες πριν- διαπιστώνεται ότι τα αεροσκάφη δεν είναι κατάλληλα για πτήση.

Ζητάμε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, αλλά και από την Olympic Air, να εξηγήσουν, γιατί ενώ δημοσιοποιήθηκε μήνες πριν το πρόγραμμα πτήσεων και διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και καμία αλλαγή, αίφνης διαφαίνεται η ακύρωση δεκάδων πτήσεων, κυρίως προς τα νησιά;

Ζητάμε από τη νέα διοίκηση της Olympic Air να μας γνωστοποιήσει γιατί, την τελευταία στιγμή, ακυρώνει τις πτήσεις προς τα νησιά, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι κατάλληλα για πτήση τα αεροσκάφη που παρέλαβε από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και γιατί δεν μερίμνησε για την έγκαιρη πιστοποίηση της πτητικής τους ικανότητας.

Με δεδομένο ότι, κατά νόμο, την ευθύνη της πιστοποίησης της πτητικής ικανότητας των αεροσκαφών την έχει η Υ.Π.Α., ζητάμε να μας γνωρίσει τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί ως Ολυμπιακές Αερογραμμές ήταν κατάλληλα για πτήση τα αεροσκάφη, ενώ ως Olympic Air δεν είναι.

Καλούμε την κυβέρνηση και τη νέα διοίκηση της Olympic Air να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σεβαστούν το ιερό δικαίωμα των πολιτών να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Είναι ευθύνη τους και βεβαίως, αν δεν το πράξουν, θα κληθούν να απαντήσουν για τις πράξεις τους.

Καταγγέλλουμε την ύποπτη συμπεριφορά της κυβέρνησης και την καλούμε να μεριμνήσει ως οφείλει για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024