Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜείωση στα τέλη του ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ ζητάει η Lufthansa

Μείωση στα τέλη του ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ ζητάει η Lufthansa

Τη μείωση των αεροπορικών τελών χρήσης στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ζητάει η γερμανική Lufthansa, η οποία ανοίγει νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Ήδη από προχθές βρίσκεται στην Αθήνα […]

Τη μείωση των αεροπορικών τελών χρήσης στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ζητάει η γερμανική Lufthansa<.><...>, η οποία ανοίγει νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Ήδη από προχθές βρίσκεται στην Αθήνα ο εμπορικός διευθυντής της Lufthansa κ. Thierry Antinory για να συζητήσει με τη διοίκηση του αεροδρομίου την περίπτωση μείωσης των τελών χρήσης του αεροδρομίου, το οποίο χαρακτήρισε ως το δεύτερο πιο ακριβό της Ευρώπης, μετά του Μάντσεστερ. Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο τέλος για τη Lufthansa, η γερμανική εταιρία αφήνει ανοικτό ενδεχόμενο να πάρει μέτρα που θα αντισταθμίσουν αυτό το υψηλό κόστος στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Οι λύσεις που εξετάζονται είναι η περικοπή πτήσεων, η δρομολόγηση μικρότερων αεροσκαφών με αύξηση των εισιτηρίων, ενέργεια στην οποία προέβησαν άμεσα οι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες (η Aegean την πρώτη ημέρα λειτουργίας του αεροδρομίου αύξησε τα εισιτήριά της κατά 15%, ενώ και η Ολυμπιακή είχε προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις) για να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα λειτουργικά τους έξοδα.

Οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρίας, η οποία μετά την Ολυμπιακή κατέχει τη δεύτερη θέση στη διακίνηση επιβατών προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, τόνισαν πως αν τελικά αναγκαστούν να προχωρήσουν σε λύσεις όπως αύξηση εισιτηρίων και περικοπές δρομολογίων αυτό θα έχει αρνητική επίπτωση τόσο στην κίνηση του αεροδρομίου των Σπάτων όσο και στον ελληνικό τουρισμό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024