Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠροχωρά η ιδιωτικοποίηση της Aeroflot
Το ρωσικό κράτος κατέχει ποσοστό 51% στην Aeroflot

Προχωρά η ιδιωτικοποίηση της Aeroflot

Η Ρωσία θα προχωρήσει στην πώληση σχεδόν όλων των μετοχών που διαθέτει το κράτος στην εταιρεία αερομεταφορών Aeroflot, στο πλαίσιο των προσπαθειών να μειωθεί η κρατική παρέμβαση στον τομέα αλλά […]

Η Ρωσία θα προχωρήσει στην πώληση σχεδόν όλων των μετοχών που διαθέτει το κράτος στην εταιρεία αερομεταφορών Aeroflot, στο πλαίσιο των<...> προσπαθειών να μειωθεί η κρατική παρέμβαση στον τομέα αλλά και γενικότερα στην επιχειρηματική δραστηριότητα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Alexei Kudrin χθες. “Θα καταστήσουμε διαθέσιμο ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (μετοχών)”, είπε ο Kudrin. “Θέλουμε να εκχωρήσουμε τον έλεγχο (της επιχείρησης)”.

Η προσφορά θα γίνει μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια λόγω του μεγέθους της Aeroflot και της εργασίας που απαιτείται για την εκτίμηση των διαθεσίμων πόρων της, πρόσθεσε. Σήμερα το ρωσικό κράτος κατέχει ποσοστό 51% στην εταιρεία.

Ο Κούντριν κατονόμασε επίσης την εταιρεία Sovkomflot, η οποία λειτουργεί έναν εμπορικό μεταγωγικό στόλο αεροσκαφών, ως την επόμενη που θα ιδιωτικοποιηθεί. “Aλλες εταιρείες, οι οποίες θα διατεθούν στον ιδιωτικό τομέα επιχειρούν στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της ενέργειας”, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ελπίζει να προχωρήσει στην πώληση μετοχών κρατικών επιχειρήσεων αξίας 30 δισ. δολαρίων ως το 2014, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, σε διάσκεψη επενδυτών στα μέσα Ιουνίου ο Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev κάλεσε να υπάρξει μια επιθετική εκστρατεία ιδιωτικοποιήσεων και μείωση της “υπερβολικής” συμμετοχής του κράτους στην οικονομία. Επέκρινε τον κυρίαρχο ρόλο των κρατικών επιχειρήσεων στη ρωσική οικονομία, λέγοντας πως η κρατική ιδιοκτησία σε πάρα πολλές επιχειρήσεις λειτουργεί ως τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη.

Η Aeroflot τη σοβιετική εποχή ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Ρωσία, διαθέτοντας περίπου 100 αεροσκάφη για πτήσεις από και προς 50 εγχώριους και διεθνείς προορισμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024