Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣε διαθεσιμότητα αεροσυνοδοί της BA λόγω… Facebook
Το συνδικάτο Bassa πραγματοποιεί ψηφοφορία στις 22/2 για απεργία

Σε διαθεσιμότητα αεροσυνοδοί της BA λόγω… Facebook

H British Airways έθεσε σε διαθεσιμότητα 15 αεροσυνοδούς, επειδή σχολίαζαν στο Facebook μια λίστα απεργοσπαστών της εταιρείας, αναφέρει η εφημερίδα “The Guardian”. H απόφαση έρχεται εν μέσω της ψηφοφορίας που […]

H British Airways έθεσε σε διαθεσιμότητα 15 αεροσυνοδούς, επειδή σχολίαζαν στο Facebook μια λίστα απεργοσπαστών της<...> εταιρείας, αναφέρει η εφημερίδα “The Guardian”. H απόφαση έρχεται εν μέσω της ψηφοφορίας που πραγματοποιεί μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου το συνδικάτο Bassa των ιπτάμενων πληρωμάτων, προκειμένου να αποφασίσει αν θα απεργήσει για τις αλλαγές που επιβάλλει η BA στις εργασιακές πρακτικές.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας αεροσυνοδός απέκτησε μια λίστα με 40 πιλότους που δήλωσαν πρόθυμοι να εργαστούν ως πλήρωμα καμπίνας στη περίπτωση απεργίας. Οι 15 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μαζί με ακόμα 32 μέλη της Bassa, των οποίων τα ονόματα απαιτεί τώρα να μάθει η ΒΑ, δε δημοσίευσαν στο Facebook την επίμαχη λίστα, φέρονται όμως να σχολίαζαν τους επίδοξους απεργοσπάστες. Ορισμένοι πάντως δηλώνουν ότι δε διάβασαν καν τη λίστα, απλώς ήταν “φίλοι” των υπαλλήλων που κατηγορήθηκαν για τη σύνταξή της.

Η Bassa, που αριθμεί περίπου 12.000 μέλη, κατηγορεί τώρα την εταιρεία για τακτικές εκφοβισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024