Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Virgin Atlantic υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ καθώς ξεμένει από μετρητά
Αεροπορικές εταιρείες

Η Virgin Atlantic υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ καθώς ξεμένει από μετρητά

Η εταιρεία δήλωσε ότι χωρίς το πακέτο αναχρηματοδότησης, ύψους 1,2 δισ. λιρών, θα ξεμείνει από μετρητά από τις 21 Σεπτεμβρίου.

Η Virgin Atlantic έχει υποβάλει αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ, ύστερα από τη δήλωση σε βρετανικό δικαστήριο ότι θα ξεμείνει από μετρητά πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου, εκτός εάν οι πιστωτές εγκρίνουν συμφωνία διάσωσης ύψους 1,2 δισ. λιρών.

Η αεροπορική εταιρεία ζητά προστασία από τους πιστωτές της σύμφωνα με το Κεφάλαιο 15 του Κώδικα Πτώχευσης των ΗΠΑ, ο οποίος επιτρέπει σε μια ξένη εταιρεία να προστατεύει τα περιουσιακά της στοιχεία εντός της χώρας.

Στο δικαστήριο που κατέθεσε στη Νέα Υόρκη χθες Τρίτη, η Virgin Atlantic δήλωσε ότι διαπραγματεύθηκε μια συμφωνία με τα ενδιαφερόμενα μέρη “για συναινετική ανακεφαλαιοποίηση” που θα την τοποθετήσει άμεσα προς “βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη”.

Η κατάθεση στις ΗΠΑ συνδέεται με χωριστή αγωγή που κατατέθηκε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η Virgin Atlantic έλαβε έγκριση να συγκαλέσει τέσσερις συνεδριάσεις των επηρεαζόμενων πιστωτών ώστε να ψηφίσουν το σχέδιο στις 25 Αυγούστου.

Η Virgin δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ότι οι κρατήσεις μειώνονται κατά 89% σε ετήσια βάση και η τρέχουσα ζήτηση για το β’ εξάμηνο του 2020 είναι μόλις στο 1/4 των επιπέδων του 2019. Ανέφερε ακόμη ότι χωρίς το πακέτο αναχρηματοδότησης, το οποίο θα φέρει στον ιδρυτή της Sir Richard Branson επιπλέον 200 εκατ. λίρες, η εταιρεία θα ξεμείνει από μετρητά από τις 21 Σεπτεμβρίου.

Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic ανέφερε: “Προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτική αναδιάρθρωση κεφαλαίων της αεροπορικής εταιρείας, το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης διέρχεται από μια διαδικασία, που έχει εγκριθεί από το δικαστήριο σύμφωνα με το Μέρος 26Α του Νόμου περί Εταιρειών του 2006, για την εξασφάλιση έγκρισης από όλους τους σχετικούς πιστωτές πριν από την εφαρμογή του. Με την ήδη εξασφαλισμένη υποστήριξη από την πλειονότητα των ενδιαφερομένων, αναμένεται ότι το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και η ανακεφαλαιοποίηση θα τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο. Η εμπιστοσύνη μας παραμένει στο παρόν σχέδιο”.

Προηγούμενες εκκλήσεις του Branson για στήριξη της εταιρείας από τη βρετανική κυβέρνηση έπεσαν στο κενό. Η αναδιάρθρωση της αεροπορικής εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το καλοκαίρι και να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Η Virgin Atlantic, το 51% της οποίας ανήκει στη Virgin Group του Branson και το 49% από την αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, έκλεισε τη βάση της στο αεροδρόμιο Gatwick και περιέκοψε περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας για να αντιμετωπίσει την πτώση από την πανδημία του COVID-19, η οποία την ανάγκασε να καθηλώσει ολόκληρο τον στόλο της τον περασμένο Απρίλιο.

Η Virgin Australia τέθηκε υπό καθεστώς εξωτερικής διοίκησης τον περασμένο Απρίλιο, με χρέη 6,8 δισ. δολ. και ο νέος ιδιοκτήτης της, Bain Capital, ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024