Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ ΔΑΑ γιόρτασε με δράσεις την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Πρόγραμμα ανακύκλωσης και υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο ΔΑΑ γιόρτασε με δράσεις την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετείχε ενεργά και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετείχε ενεργά και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

  • Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στα σχολεία των Σπάτων & της Αρτέμιδος: Για μία ακόμη χρονιά, το αεροδρόμιο επιβραβεύει τα σχολεία τoυ ενοποιημένου πλέον Δήμου για την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ, προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό και οργανώνοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Το 2011, τα παιδιά ανακύκλωσαν 4,3 τόνους χαρτιού και αλουμινίου, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 37 τόνους.
  • Συλλογή FOD (Foreign Object Debris): Η εταιρεία διοργανώνει δραστηριότητα που αφορά στη συλλογή FOD στην περιοχή δραστηριότητας αεροσκαφών με τη συμμετοχή πάνω από 50 εθελοντών από το ΔΑΑ και άλλων μελών της αεροπορικής κοινότητας.
  • Διήμερος Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τους εργαζομένους στο ΔΑΑ: Προκειμένου να ενισχύσουμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο ΔΑΑ, την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Ιουνίου, διοργανώνεται διαγωνισμός ανακύκλωσης μεταξύ των εργαζομένων του ΔΑΑ με σκοπό να προσκομιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά προς ανακύκλωση.
  • Υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Για 10η συνεχή χρονιά, ο ΔΑΑ χορηγεί δύο υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Ολοκλήρωση του 6ου Πάρκου: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του 6ου πάρκου εκτός των ορίων του αεροδρομίου, στο Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος. Το πάρκο περιλαμβάνει εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, παιδική χαρά, κυλικείο και ανοικτό χώρο για αθλοπαιδιές και άλλες δραστηριότητες. Επίσης, στο πάρκο φυτεύτηκαν από το ΔΑΑ περισσότερα από 5.000 δέντρα και θάμνοι, ανεβάζοντας τη συνολική πράσινη έκταση που έχει παραδοθεί στις τοπικές κοινότητες στα 84.000 τ.μ.
  • Περιβαλλοντική έκδοση “Φροντίδα για το Περιβάλλον”: Η ετήσια έκδοση του ΔΑΑ “Φροντίδα για το Περιβάλλον”, με αναλυτική παρουσίαση των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του ΔΑΑ για το 2011 στο Internet.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024
05/04/2024