Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΕπανέναρξη της λειτουργίας του ιστορικού Galaxy Hotel στην Καβάλα
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έφτασε τα 8 εκατ. ευρώ

Επανέναρξη της λειτουργίας του ιστορικού Galaxy Hotel στην Καβάλα

Ο Όμιλος Airotel προχώρησε στην μακροχρόνια εκμίσθωση του ιστορικού για την πόλη της Καβάλας ξενοδοχείου Galaxy, προσθέτοντας ένα ακόμη ιδιαίτερο ξενοδοχείο στην αλυσίδα.

Το νέο Galaxy του Ομίλου Airotel στην Καβάλα αφενός αποκτά ξανά την αίγλη που αποπνέει το όνομά του και αφετέρου ανταποκρίνεται στις πιο υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς. Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό “άνοιγμα’’ αύξησε κατά 30% τη δυναμικότητα του Ομίλου Airotel σε κλίνες και ανέβασε τον αριθμό των ξενοδοχείων που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα του στα επτά.  Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011- μετά από εργασίες πλήρους ανακαίνισης που διήρκεσαν οχτώ μήνες, σηματοδοτεί την τόνωση του τουριστικού στοιχείου της πόλης της Καβάλας, καθώς και την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των ξενοδοχειακών κλινών της περιοχής. Τόσο το νέο πρόσωπο του Galaxy όσο και τα επιχειρηματικά σχέδια του Ομίλου παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Airotel κ. Αλέξανδρος Ε. Βασιλικός.

Το Galaxy αποτελεί το κεντρικότερο και το ιστορικότερο ξενοδοχείο μιας πόλης με σημαντική παρουσία στο πέρασμα του χρόνου. Η περιοχή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς αποτελεί στρατηγικό λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας και έχει να επιδείξει μακραίωνη ιστορία και σημαντικά μνημεία, όπως την περιοχή των Φιλίππων, τα μεγαλοπρεπή έργα Βυζαντινών και Τούρκων, τις “Καμάρες’’, το Κάστρο κ.ά. Η Καβάλα είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη που δέχτηκε το χριστιανισμό με το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου και στη σύγχρονη ιστορία της, επιδεικνύει πλούσια δραστηριότητα στην καπνεργασία και τη βιομηχανία του μαύρου χρυσού.  

Το πλήρως ανανεωμένο ξενοδοχείο, (4 αστέρων) βρίσκεται  -από το 1964 – στη πιο πλεονεκτική θέση στο λιμάνι της πόλης, δίπλα στην κεντρική αγορά και σε απόσταση αναπνοής από τα σημαντικότερα Μνημεία και Υπηρεσίες. Στην αναβαθμισμένη του μορφή διαθέτει 149 δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα και μία σουίτα. Επίσης διαθέτει 4 συνεδριακές αίθουσες, κατάλληλες για κάθε τύπου εκδηλώσεις, business center, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με θέα στη θάλασσα, χαμάμ και εστιατόριο με πλούσιο a la carte κατάλογο.

Στον υψηλότερο όροφο του κτιρίου, το ιδιαίτερο Roof Garden δίνει το στίγμα του, με απρόσκοπτη θέα στην αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη και τη θάλασσα και σερβίρει στο roof garden καφέ, φαγητό και ποτό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τοπική κουζίνα της ευρύτερης περιοχής.

Η επένδυση
Τον Ιανουάριο του 2010 υπεγράφη η 24ετής μίσθωση του ξενοδοχείου “Γαλαξία”. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε η ανακαίνιση για να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου του 2011. Το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, καθώς ενώ ξεκίνησε με χρονοδιάγραμμα 38 εβδομάδων, ολοκληρώθηκε σε μόλις 32.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έφτασε τα  8 εκατ. ευρώ. Το κτήριο “γδύθηκε” ολοσχερώς για να μείνει μόνο ο φέρων οργανισμός, ο οποίος και χρειάστηκε ενίσχυση τοπικά με την χρήση της τεχνολογίας ανθρακονιμάτων. Υπολογίζεται ότι οι 600 κάδοι θρυμματισμένων υλικών που απομακρύνθηκαν από το κτίριο αντιστοιχούν σε 5.000 τόνους μπάζα. Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την ανακατασκευή είναι σαφώς πολύ ελαφρύτερα. Το κτίριο ανακατασκευάστηκε με σύγχρονα υλικά με γνώμονα την ασφάλεια, την οικολογική συμπεριφορά σε θέματα θερμομόνωσης και κατανάλωσης ενέργειας: Συστήματα κλιματισμού VRV3 ενεργειακής κλάσης “A” φιλικά προς το περιβάλλον, παραγωγή ζεστού νερού από συστοιχίες 30 ηλιακών συλλεκτών μεγάλης απόδοσης είναι ορισμένα παραδείγματα των εφαρμογών αυτών. Ενδεικτικά, τοποθετήθηκαν 2.500 λαμπτήρες οικονομίας και 1.000 λαμπτήρες LED. Υπολογίζεται πως εγκαταστάθηκαν 90 χλμ. καλωδίων όλων των τύπων, 170 ηλεκτρικοί πίνακες, 2.500 ασφάλειες, 15 χλμ. σωληνώσεων όλων των τύπων. Χρησιμοποιήθηκαν 32 τοπικά συνεργεία και προμηθευτές ενώ εργάστηκαν πάνω από 80 εξειδικευμένα άτομα που διαμένουν στην περιοχή. Με την έναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου στις 3 Ιουνίου έγιναν ήδη 55 προσλήψεις και υπολογίζεται πως θα φτάσουν τις 70.

Ο προορισμός
Μέσω της πολύ καλής παρουσίας του ομίλου στο διαδίκτυο, αλλά και της δυνατότητας να κλείνονται πανελλαδικές συμφωνίες με το εσωτερικό όπως και με το εξωτερικό με πρακτορεία, εταιρείες, πρεσβείες, αθλητικά σωματεία κλπ., ο όμιλος δεν επιδιώκει απλά την ανάδειξη του ξενοδοχείου, αλλά στοχεύει στο να βάλει την Καβάλα ακόμη πιο ενισχυμένη στον τουριστικό χάρτη. Επίσης και από κοινού με άλλους ξενοδόχους της πόλης έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για το πώς μπορούν, με συνδυασμένες ενέργειες τόσο με την Περιφέρεια όσο και με τον Δήμο να ενισχυθεί σημαντικά  η εισροή τουριστών στην ευρύτερη περιοχή.

Η διοίκηση του ομίλου υπολογίζει να πραγματοποιήσει 70.000 διανυκτερεύσεις στο Galaxy την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, εκ των οποίων το μεγαλύτερο κομμάτι θα αποτελεί καινούργια πελατεία για την Καβάλα. Η πόλη της Καβάλας αποτελούσε πάντα έναν προορισμό στον οποίο στόχευε ο Όμιλος Airotel. Η στρατηγική τοποθεσία της πόλης όπως και το γεγονός ότι συνδυάζει πολύ καλή οδική πρόσβαση, αεροδρόμιο και λιμάνι αποτελούν από μόνα τους ισχυρό και αξιοποιήσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, τα ιστορικά στοιχεία, η θέση της Καβάλας στον χάρτη, οι φυσικές ομορφιές της περιοχής, οι πολλές δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να εμπλουτίσουν την παραμονή των επισκεπτών κ.λπ. φανερώνουν πως η Καβάλα αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό αλλά και πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό.  

Ο όμιλος ξενοδοχείων Airotel είναι όμιλος ελληνικών συμφερόντων ο οποίος ελέγχεται από την οικογένεια Βασιλικού που κατάγεται από το Πορτιανού της Λήμνου. Ο όμιλος δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού από το 1984 με τον ιδρυτή του Στράτο Βασιλικό. Στη δύναμή του ανήκουν οι ξενοδοχειακές μονάδες “Στράτος Βασιλικός”, “Αλέξανδρος” και “Παρθενών” στην Αθήνα, “Achaia Beach” και “Smart Hotel” στην Πάτρα, “Malaconda Beach” στην Εύβοια, καθώς και η εταιρεία Webotel, η οποία εξειδικεύεται στις ηλεκτρονικές πωλήσεις ξενοδοχείων. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα διαχειρίζεται τις πωλήσεις 125 ξενοδοχείων ενώ μέσω του υποκαταστήματος της εταιρείας στην Casablanca του Μαρόκου εξυπηρετεί τους 240 πελάτες της σε διάφορες αφρικανικές χώρες. Τέλος η κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου έχει αγοράσει 25 ακίνητα στην Κρήτη, τα οποία και ανακατασκευάζει προς πώληση στον νομό Λασιθίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024