Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΝέα σημαντική συνεργασία του εκπαιδευτικού ιδρύματος Trinity με Πανεπιστήμιο της Αμερικής

Νέα σημαντική συνεργασία του εκπαιδευτικού ιδρύματος Trinity με Πανεπιστήμιο της Αμερικής

Στη σύναψη συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης των μαθημάτων και προγραμμάτων τους (articulation agreement) έχουν προβεί τα εκπαιδευτικά ιδρύματα TrinityInternational Hospitality Studies της Ελλάδος και η Σχολή Τουριστικού, Ξενοδοχειακού και Γαστρονομικού management […]

Στη σύναψη συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης των μαθημάτων και προγραμμάτων τους (articulation agreement) έχουν προβεί τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Trinity<...>International Hospitality Studies της Ελλάδος και η Σχολή Τουριστικού, Ξενοδοχειακού και Γαστρονομικού management του Πανεπιστημίου Southern New Hampshire της Αμερικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Trinity, κ. Νίκου Σκουλά, και του Αντιπροέδρου και Chief Academic Officer, Δρ. Στέργιου Μούργκου.

Με τη συμφωνία αυτή, όλα τα μαθήματα που διδάσκονται στο Trinity αναγνωρίζονται, ένα προς ένα, ως ισότιμα με τα αντίστοιχα που διδάσκονται στο Southern New Hampshire University και αντίστροφα. Αυτό επιτρέπει την ανεμπόδιστη μεταφορά εκπαιδευτικών μονάδων (credits) από το ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στο άλλο.

Η μεγάλη πρακτική σημασία της συμφωνίας έγκειται στο γεγονός ότι οι φοιτητές του Trinity, μετά από 1,2, ή 3 χρόνια φοίτησης σ` αυτό, μπορούν να μεταφέρουν στο SNHU, τις εκπαιδευτικές μονάδες (credits) που συγκέντρωσαν εδώ, να συμπληρώσουν εκεί τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών μονάδων για την απονομή πτυχίου και να πάρουν το πτυχίο Bachelor of Science (B.Sc.) από το Southern New Hampshire University και αντίστροφα.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα του Hospitality, Tourism and Culinary Management του Southern New Hampshire University είναι ένα από τα τριάντα δύο (32) μόνο πανεπιστήμια και κολέγια της Αμερικής, σε σύνολο 3.500 περίπου, που είναι πιστοποιημένο (accredited) από το Συμβούλιο Πιστοποίησης Προγραμμάτων Τουριστικού Management της Αμερικής (Accrediting Commission for Programs in Hospitality Administration, ACPHA).

Η συνεργασία του Trinity με το πανεπιστήμιο Southern New Hampshire παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης διεθνούς προσανατολισμού, καθώς επιδιώκουν συναρπαστικές καριέρες στον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα του 21ου αιώνα.

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο πρόεδρος του Trinity, κ. Σκουλάς, δήλωσε: “Η συμφωνία αυτή με το πανεπιστήμιο Southern New Hampshire αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση της εγκυρότητας των προγραμμάτων και των standards του Trinity, που είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα ακαδημαϊκά πρότυπα των πιο σοβαρών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Υπενθυμίζεται ότι το Trinity είναι ένα Αγγλόφωνο εκπαιδευτικό ίδρυμα πανεπιστημιακού επιπέδου, που λειτουργεί στη Χερσόνησο της Κρήτης και στεγάζεται στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα και συνεδριακό κέντρο Terra Maris.
Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει εξειδικεύσεις στον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα, υποχρεωτικά μαθήματα γενικής παιδείας, καθώς και υποχρεωτική, αλλά πλήρως αμειβόμενη πρακτική εξάσκηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι τομείς εξειδίκευσης για την απόκτηση Bachelor και Associate Degrees είναι:


  • Tourism & Hospitality Management

  • Food, Beverage & Culinary Management και

  • Convention, Event and Exhibition Management


Το Trinity προσφέρει επίσης πρόγραμμα βελτίωσης της Αγγλικής γλώσσας με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των φοιτητών που υστερούν στη γνώση της Αγγλικής, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα ακαδημαϊκά προγράμματα χωρίς δυσκολίες. Τα μαθήματα του Trinity παρακολουθούν ήδη φοιτητές και φοιτήτριες από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Κίνα, η Ρουμανία, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, η Νιγηρία και, βεβαίως, η Ελλάδα.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024