Το ετήσιο ραντεβού των Αθηναίων οινόφιλων με τα κρασιά της Πελοποννήσου είναι την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008, από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο Hilton. Οι “Οίνοι […]
Το ετήσιο ραντεβού των Αθηναίων οινόφιλων με τα κρασιά της Πελοποννήσου είναι την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008, από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο Hilton. Οι “Οίνοι<...> Πελοποννήσου…Φυσικά” θα περιμένουν τους λάτρεις του κρασιού, για να τους δοκιμάσουν και να ξαναβρεθούν κοντά με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή τους. Η καθιερωμένη, πλέον, εκδήλωση, που φέρνει τους επισκέπτες της σε επαφή με πολλά από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας και τους παραγωγούςτους, διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Η πρωτοβουλία είναι της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ελληνικό κρασί.
Εκατοντάδες κρασιά όλων των τύπων, ανάμεσά τους και πρωτοεμφανιζόμενα, από 30 περίπου οινοπαραγωγούς, με προέλευση το μεγαλύτερο αμπελουργικό διαμέρισμα της Ελλάδας, την Πελοπόννησο, θα διατεθούν προς δοκιμή. Παράγονται από ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες, που έχουν δώσει μοναδικά αποτελέσματα στα πελοποννησιακά εδάφη: αγιωργίτικο, μαυροδάφνη, μοσχοφίλερο, ροδίτης, καμπερνέ σοβινιόν, μερλό, σαρντονέ… Ανάμεσά τους θα βρίσκονται πολλά κρασιά ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης απΆόλη την Πελοπόννησο και με παράδοση αιώνων, όπως: Μαντίνεια, Μαυροδάφνη Πατρών, Νεμέα, Πάτρα, Μοσχάτος Πατρών…
οι “Οίνοι Πελοποννήσου…Φυσικά” θα εξαπλώσουν και φέτος τα αρώματα και τη γεύση τους σε δεκάδες εστιατόρια της Αθήνας, όπου θα διατίθενται προνομιακά. Για όλη την επόμενη εβδομάδα από την ημέρα της εκδήλωσης, σε επιλεγμένους χώρους εστίασης θα φιλοξενείται από ένα πελοποννησιακό κρασί, με την εξής εκπληκτική προσφορά: 50% έκπτωση, που σημαίνει πως για κάθε φιάλη θα αντιστοιχεί άλλη μια δωρεάν, για επιτόπου κατανάλωση ή ακόμα και για το σπίτι. Ειδικός κατάλογος, που θα παρέχεται στο χώρο της εκδήλωσης, θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τα εστιατόρια και τα αντίστοιχα κρασιά της προσφοράς.
Το ταίριασμα κρασιού και εστιατορίου θα έχει γίνει σύμφωνα με την κουζίνα και το μενού του δεύτερου, για τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση των έξυπνων οινόφιλων που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία.
Την οργάνωση της εκδήλωσης “Οίνοι Πελοποννήσου, φυσικά” έχει αναλάβει η εταιρεία οινικής
επικοινωνίας Vinetum.
Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.
Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.