Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕπίσκεψη 25 καταξιωμένων οινοχόων από βραβευμένα εστιατόρια της Ευρώπης
Γαστρονομία

Επίσκεψη 25 καταξιωμένων οινοχόων από βραβευμένα εστιατόρια της Ευρώπης

Οι κορυφαίοι αυτοί επαγγελματίες επισκέφθηκαν την Κρήτη και τη Σάμο από 4 έως 10 Ιουνίου και γνώρισαν από κοντά τις κυριότερες αμπελουργικές περιοχές και ποικιλίες των δημοφιλών νησιών.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο και με στόχο την αύξηση της αντιλαμβανόμενης αξίας του επώνυμου ελληνικού κρασιού, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου προσκάλεσε στην Ελλάδα 25 καταξιωμένους οινοχόους από βραβευμένα εστιατόρια της Ευρώπης που διαθέτουν αστέρια Michelin.

Η πλειοψηφία των οινοχόων προέρχονται από εστιατόρια της Γερμανίας που αφενός αποτελεί την Νο1 εξαγωγική χώρα για το ελληνικό κρασί αφετέρου ο Σύνδεσμος κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια αλλαγής της υφιστάμενης εικόνας του ελληνικού κρασιού. Άλλες χώρες προέλευσης των οινοχόων είναι Αυστρία, Ισπανία, Γαλλία, Δανία και Λετονία.

Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι του ΣΕΟ εργάζονται σε κάποια από τα υψηλότερης γαστρονομικής αξίας Ευρωπαϊκά εστιατόρια με τουλάχιστον 2 αστέρια Michelin όπως Rutz στο Βερολίνο, Azurmendi στο Μπιλμπάο, Alchemist στην Κοπεγχάγη, Le Clarence στο Παρίσι, Es Senz στο Das Achental resort στο Grassau, Oxx & Klee στην Κολωνία, La Table de Yoann Conte στο le Lac d’Annecy στη Γαλλία, Speisemeisterei στη Στουτγκάρδη και άλλα.

Οι κορυφαίοι αυτοί επαγγελματίες επισκέφθηκαν την Κρήτη και τη Σάμο από 4 έως 10 Ιουνίου και γνώρισαν από κοντά τις κυριότερες αμπελουργικές περιοχές και ποικιλίες των δημοφιλών νησιών. Οι επισκέψεις διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Δίκτυο των Οινοποιών Κρήτης, Wines of Crete, την Περιφέρεια Κρήτης και την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου. Στη διοργάνωση συμμετείχαν ενεργά τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου στα δύο νησιά.

Οι στοχευμένες επισκέψεις περιλάμβαναν επισκέψεις σε ορεινούς αμπελώνες με 4Χ4, θεματικές γευσιγνωσίες, κάθετες γευστικές δοκιμές, γαστρονομικά γεύματα, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Στόχος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου είναι να προβάλει την ποιότητα, την μοναδικότητα αλλά και την οινική κουλτούρα της χώρας μας που διατηρείται ζωντανή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε τις στοχευμένες ενέργειες εξωστρέφειας που στόχο έχουν την προσέλκυση κορυφαίων επαγγελματιών της παγκόσμιας οινικής αγοράς στη χώρα μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Δρ Γιάννης Βογιατζής.

Οι οινοχόοι επέστρεψαν στις πατρίδες τους εντυπωσιασμένοι από τα ελληνικά κρασιά και έτοιμοι να συμπεριλάβουν κάποια από αυτά στις λίστες τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κος Andreas Lutz, Maitre & Head Sommelier του εστιατορίου Wielandshöhe στη Στουτγκάρδη: «Ήταν μεγάλη χαρά για μένα και για όλους μας να σας επισκεφτούμε και να εντρυφήσουμε στα κρασιά και τον πολιτισμό σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την απίστευτη φιλοξενία σας, τα υπέροχα κρασιά και το νόστιμο φαγητό και τον χρόνο σας. Θα κρατήσω αυτό το ταξίδι για πάντα στο μυαλό μου».

Το επόμενο VIP ταξίδι καταξιωμένων επαγγελματιών της παγκόσμιας οινικής αγοράς που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου είναι η επίσκεψη 25 Masters of Wine από ολόκληρο τον κόσμο οι οποίοι θα επισκεφθούν την Πελοπόννησο από 8 έως 12 Οκτωβρίου 2023

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024