Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΤουρίστρια έχασε το χέρι της από επίθεση καρχαρία στην Αίγυπτο
Προορισμός

Τουρίστρια έχασε το χέρι της από επίθεση καρχαρία στην Αίγυπτο

Η τουρίστρια, όπως ελέχθη, από την Αλεξάνδρεια, βρίσκεται στο νοσοκομείο, σε σταθερή κατάσταση.

Μια τουρίστρια στα τουριστικά παράλια της Ερυθράς Θάλασσας στην Αίγυπτου έχασε το χέρι της μετά από επίθεση καρχαρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, ο καρχαρίας την δάγκωσε από τον ώμο, ενώ κολυμπούσε με μία φίλη της. Διασώθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις της και αργότερα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το χέρι της. Η κατάστασή της χαρακτηρίστηκε “σταθερή”.

Οι επισκέπτες της παραλίας τράπηκαν σε φυγή από τη θάλασσα μετά την επίθεση στο θέρετρο Dahab, περίπου 36 μίλια βόρεια του Sharm el-Sheikh. Η παραλία στο νότιο Σινά έκλεισε από τις αρχές μετά την επίθεση. Παρά τη δίωρη έρευνα οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον καρχαρία.

Ένας καρχαρίας εθεάθη να κινείται στα νερά ανοιχτά του αιγυπτιακού θέρετρου Dahab τον Αύγουστο, γεγονός που οδήγησε σε προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης εκείνη την εποχή, αλλά έκτοτε άνοιξε ξανά.

Η επίθεση εναντίον της γυναίκας ακολουθεί ένα περιστατικό τον Ιούνιο, όταν ο 23ρονος Ρώσος τουρίστας Vladimir Popov σκοτώθηκε από έναν καρχαρία-τίγρη στη Hurghada. Οι τουρίστες παρακολουθούσαν με τρόμο από την ακτή καθώς ο καρχαρίας τραυμάτισε σοβαρά τον άνδρα πριν τον σύρει κάτω από το νερό. Η κοπέλα του κατάφερε να ξεφύγει.

Πέρυσι τον Ιούλιο, η 68χρονη Αυστριακή Elisabeth Sauer δέχθηκε θανατηφόρα επίθεση από καρχαρία, 15 λεπτά αφότου τουρίστες ειδοποίησαν τους Αιγύπτιους ναυαγοσώστες ότι υπάρχουν καρχαρίες στα νερά. Τέλος, άλλη μια 40χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία θεωρείται ότι σκοτώθηκε σε παρόμοια επίθεση, μόλις 200 μέτρα από εκεί που σκοτώθηκε η Sauer και της οποίας η σωρός βρέθηκε σε ύφαλο αργότερα την ίδια μέρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024