Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑυξημένα τα κέρδη της Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. στο εννεάμηνο του 2004

Αυξημένα τα κέρδη της Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. στο εννεάμηνο του 2004

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρίας Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε., σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, ανήλθαν στα 9,2 εκατ. ευρώ, πετυχαίνοντας αύξηση της τάξης του […]

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρίας Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε., σύμφωνα με<...> ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, ανήλθαν στα 9,2 εκατ. ευρώ, πετυχαίνοντας αύξηση της τάξης του 48,6% στο εννεάμηνο του 2004, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα Κέρδη προ Τόκων και Αποσβέσεων ανήλθαν στα 29,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 14,4%, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 106,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 1%.

Η βελτίωση των αποτελεσμάτων του ομίλου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των πληροτήτων των πλοίων, που δραστηριοποιούνται στην γραμμή των Κυκλάδων και ιδιαιτέρως των πλοίων `Blue Star Paros`, `Blue Star Naxos`, `Superferry 2` και `Seajet 2`. Επίσης, σημαντικά βοήθησε και η βελτίωση της πληρότητας, που επιτεύχθηκε στην γραμμή των Δωδεκανήσων. Πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι ο όμιλος αύξησε τις πωλήσεις του, παρόλο που δραστηριοποιήθηκε με δύο πλοία λιγότερα μετά την πώληση των παλιών πλοίων `Blue Sky` (Μάρτιος 2004) και `Blue Bridge` (Μάιος 2004).

Η εξαιρετική βελτίωση των καθαρών κερδών του ομίλου οφείλεται στην αύξηση των εσόδων, που επετεύχθη παρά την μείωση των πλοίων λόγω πώλησής τους, στην συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων, στην επιτυχή μεταδρομολόγηση του πλοίου `Blue Horizon` από την γραμμή της Βενετίας στην γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Bari Ιταλίας, καθώς και στην εξαιρετική βελτίωση της πληρότητας των πλοίων εν μέσω μιας τουριστικής σαιζόν, η οποία παρουσίασε κάμψη στην διακίνηση επιβατών και οχημάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του ομίλου βελτιώθηκαν, παρά την μεγάλη αύξηση των αποσβέσεων επί των πλοίων κατά 19,4% και την πρόβλεψη ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά ενδεχόμενο κόστος αποπληρωμής του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου σε περίπτωση μη εξασκήσεως του δικαιώματος μετατροπής σε μετοχές.

Η Διοίκηση του ομίλου Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε., παρουσιάζοντας τα παραπάνω εξαιρετικά βελτιωμένα αποτελέσματα που προήλθαν από την εκμετάλλευση των πλοίων της και μετά την πώληση των πλοίων `Cesme 1` και `Κεφαλονιά`, που ολοκληρώθηκε εντός του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2004 αντίστοιχα, προσβλέπει σε περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του ομίλου. Ταυτόχρονα, μελετά νέες επενδυτικές ευκαιρίες σε γραμμές, που ήδη έχει παρουσία ή σε άλλες γραμμές της ακτοπλοΐας και του εξωτερικού μέσω ναυπήγησης ή αγοράς νέων πλοίων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024