Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΤρία κρουαζιερόπλοια της ROC στο πρόγραμμα φιλοξενίας του 2004

Τρία κρουαζιερόπλοια της ROC στο πρόγραμμα φιλοξενίας του 2004

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη χρήση τριών κρουαζιερόπλοιων της ROC στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας της Ολυμπιακής Οικογένειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004…

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση για τη χρήση τριών κρουαζιερόπλοιων στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας της Ολυμπιακής Οικογένειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004<...>, από τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΑΘΗΝΑ 2004 Σπύρο Καπράλο και εκ μέρους της Royal Olympic Cruises (ROC) από τον Ανδρέα Ποταμιάνο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννο Πανταζή.

Πρόκειται για τα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια Olympia Voyager (ναυπήγησης 2000) και Olympia Explorer (ναυπήγησης 2002), τα οποία έχουν ικανότητα φιλοξενίας 836 επιβατών σε 420 πολυτελείς καμπίνες και σουίτες το καθένα, σε συνθήκες άνεσης και υψηλής αισθητικής, σε συνδυασμό με την τεχνική τελειότητα, καθώς και το Olympia Countess, το οποίο εξασφαλίζει και την εναλλακτική λύση της οικονομικότερης φιλοξενίας.

Τα τρία αυτά ελληνικά κρουαζιερόπλοια, μαζί με άλλα 8 – μεταξύ των οποίων και το πολυτελέστερο και πλέον τεχνολογικά προηγμένο πλωτό ξενοδοχείο στον κόσμο, το Queen Mary II, το οποίο ναυπηγείται αυτή την περίοδο – θα ελλιμενιστούν στον ριζικά αναμορφωμένο και εκσυγχρονισμένο Πειραιά καθ` όλη την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, εξασφαλίζοντας περισσότερες από 13.000 κλίνες για τη φιλοξενία μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας, αλλά και επισκεπτών.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Καπράλος δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς στο μεγάλο πρόγραμμα της Ολυμπιακής φιλοξενίας που καταρτίσαμε και θα καλυφθεί σε σημαντικό βαθμό από τα κρουαζιερόπλοια, μετέχουν και τρία πλοία που ανήκουν σε μια ελληνική ναυτιλιακή εταιρία με μακρά – ιστορική θα έλεγα – και δημιουργική προσφορά στον τουρισμό της χώρας. Το πρόγραμμα φιλοξενίας σε πλωτά ξενοδοχεία είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του λιμανιού, πιστεύουμε ότι ο Πειραιάς θα προβληθεί διεθνώς ως ένα εκ των σημαντικότερων λιμανιών της Μεσογείου”.

Από την πλευρά του ο κ. Ποταμιάνος επεσήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή για μια ελληνική εταιρία να λαμβάνει μέρος στη φιλοξενία μελών της Ολυμπιακής οικογένειας και να συνεργάζεται γι` αυτό τον σκοπό με την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων. “Φιλοδοξία μας είναι να συμβάλουμε στην αναβάθμιση των Ολυμπιακών Αγώνων σεβόμενοι τις πατροπαράδοτες παραδόσεις του Ξένιου Δία”.

Η Royal Olympic Cruises (πρώην Ηπειρωτική) είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιερόπλοιων στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς κατέχει και διαχειρίζεται ένα στόλο 8 πλοίων. Η ίδρυση της εταιρίας έγινε πριν περίπου 150 χρόνια, ενώ από το 1954 δραστηριοποιήθηκε στις κρουαζιέρες αρχικά στα ελληνικά νησιά και έκτοτε επεκτάθηκε σε κρουαζιέρες στις περισσότερες περιοχές του κόσμου (από την Καραϊβική ως την Aπω Ανατολή και από τα φιόρδ της Νορβηγίας ως τη Γη του Πυρός).

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης, έτσι ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος να υποδεχτεί κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τα κρουαζιερόπλοια. Ανάμεσα στα έργα αισθητικής παρέμβασης προβλέπονται αναπαλαιώσεις διατηρητέων κτιρίων, δενδροφυτεύσεις και εξωραϊσμοί των χώρων στην περιοχή εξυπηρέτησης πλοίων. Παράλληλα, πραγματοποιούνται έργα υποδομής, όπως αγωγοί συλλογής λυμάτων, νέοι αγωγοί αποχέτευσης και βελτίωση και επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Τέλος, με κύριο γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, μία σειρά από ειδικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή, με ενδεικτική την απαγόρευση της χρήσης κλιβάνων των πλοίων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024