Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠάνω από 5.000 νέα ξενοδοχεία πολυτελείας θα κατασκευαστούν σε όλο τον κόσμο
Τουρισμός πολυτελείας

Πάνω από 5.000 νέα ξενοδοχεία πολυτελείας θα κατασκευαστούν σε όλο τον κόσμο

Περισσότερα από 5.000 νέα πολυτελή ξενοδοχεία θα κατασκευαστούν σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια. Η επιθετική στρατηγική επέκτασης από τις κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων, σε συνδυασμό με δραστικά μεταβαλλόμενη συνειδητοποίηση για ποιότητα των πελατών, πιέζει ιδιαίτερα την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νέων ξενοδοχείων πολυτελείας αυξάνεται εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τον Ιούλιο του 2015 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 143 νέα ξενοδοχεία πολυτελείας.

Ειδικά στην ανώτερη κατηγορία των πολυτελών ξενοδοχείων, ο ανταγωνισμός αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Πρόσφατα, το Mandarin Oriental ανακοίνωσε νέο άνοιγμα για δεύτερο ξενοδοχείο πολυτελείας 241 δωμάτιων στην πρωτεύουσα της Κίνας, Πεκίνο, για το 2016.

Η αμερικανική εταιρεία Marriott International, επίσης ποντάρει στα νέα ξενοδοχεία πολυτελείας. Στο τέλος του Μαΐου, άνοιξε ένα JW Marriott Hotel με τη μοναδική σουίτα-σπίτι από την Ritz-Carlton. Το νέο άνοιγμα ενός άλλου JW Marriott Hotel με 228 δωμάτια, στην Thejiang Anjoim στο “δέλτα” του ποταμού Γιανγκτσέ αύξησε τον αριθμό των high-end ξενοδοχείων αυτής της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχειών στην Κίνα, στα έντεκα.

Επιπλέον, ένα άλλο υπερπολυτελείας ξενοδοχείο JW Marriott δυναμικότητας 750 δωμάτιων άνοιξε στην Ουάσιγκτον Το μεγάλο αποκορύφωμα της αλυσίδας JW Marriott Hotels είναι ένα θέρετρο με 191 δωμάτια, σε ένα ιδιωτικό νησί κοντά στη Βενετία.

Η Marriott επεκτείνει επίσης την αλυσίδα της Ritz Carlton, που της ανήκει. Αυτό το καλοκαίρι, το παγκοσμίου φήμης της ξενοδοχείο άνοιξε ξανά στο Κάιρο. Επίσης, ένα νέο Ritz Carlton με 192 δωμάτια πρόκειται να ανοίξει στη Βουδαπέστη, σε μικρή απόσταση από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, του οποίου το προγραμματίζεται για το 2016. Το επόμενο Ritz Carlton Hotel προγραμματίζεται να ανοίξει αυτό το καλοκαίρι είναι στη Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία με 224 δωμάτια.

Η Starwood επίσης επενδύει σε κορυφαία ξενοδοχεία. Στις Μαλδίβες θα δούμε το άνοιγμα ενός θερέτρου St. Regis με 77 ιδιωτικές βίλες στην Ατόλη Vommuli, το 2016. Άλλα ξενοδοχεία St. Regis πρόσφατα χτίστηκαν στη Μόσχα, τη Βομβάη και στο Ντουμπάι.

Το πρώην Conrad στο Σικάγο, που ανήκε στη Hilton θα ξανακτιστεί και θα επαναλειτουργήσει ως μέλος της εξαίσιας αλυσίδας Luxury Collection. Το πρώτο ξενοδοχείο της Luxury Collection της Starwood άνοιξε πρόσφατα, στο Κιότο της Ιαπωνίας.

Τα νέα ξενοδοχεία πολυτελείας που θα ανοίξουν οι “top” αλυσίδες

Ritz Carlton

34 νέα ξενοδοχεία, σε περιοχές, μεταξύ των οποίων, στη Muscat, στο Marrakech, στο Nanjing, στο Chongqing, στη Hainan, στο Macau και στη Mumbai

Four Seasons Hotels

34 νέα ξενοδοχεία, σε περιοχές, μεταξύ των οποίων, στη Agadir, στο Bangalore, στο Bahrain, στη Boston, στη Goa, στο Kuwait City, στο New Delhi, και στη Kuala Lumpur

St. Regis

19 νέα ξενοδοχεία, σε περιοχές, μεταξύ των οποίων, στη Istanbul, στη Napa Valley, στη Jakarta, στο Nanjing, στο Dubai, και στο Cairo

Shangri-La Hotels

17 νέα ξενοδοχεία, σε περιοχές, μεταξύ των οποίων, στη  στο Colombo, στη Hangzhou, στο Nanchang, και στο Shaoxing

Mandarin Oriental Hotels

14 νέα ξενοδοχεία, σε περιοχές, μεταξύ των οποίων, στη στο Beijing, στο Milan, στην Istanbul, στο Dubai, στη Moscow, στο Marrakech, και στις Maldives

Aman Resorts

8 νέα ξενοδοχεία, σε περιοχές, μεταξύ των οποίων, στη Shanghai και στη Libreville

One & Only Hotels

5 νέα ξενοδοχεία, σε περιοχές, μεταξύ των οποίων, στη Jeddah, στο Bahrain, και στη Sanya

Oberoi Hotels           

3 νέα ξενοδοχεία, σε περιοχές, μεταξύ των οποίων, στη Casablanca, και στο Marrakech

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024