Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ δυτική Ευρώπη αγαπημένος προορισμός για τους Αμερικανούς αυτό το καλοκαίρι
Ερευνα του ASTA

Η δυτική Ευρώπη αγαπημένος προορισμός για τους Αμερικανούς αυτό το καλοκαίρι

Όταν πλησιάζει ο καιρός των καλοκαιρινών δισκοπών στο εξωτερικό, το Λονδίνο, η Ρώμη, το Παρίσι και το Κανκούν (Μεξικό) παραμένουν στην πρώτη τετράδα των επιλογών των Αμερικανών τουριστών για όγδοη […]

Όταν πλησιάζει ο καιρός των καλοκαιρινών δισκοπών στο εξωτερικό, το Λονδίνο, η Ρώμη, το Παρίσι και το Κανκούν (Μεξικό) παραμένουν στην πρώτη τετράδα<...> των επιλογών των Αμερικανών τουριστών για όγδοη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα 2011 Hot Spots for Summer Study. Η έρευνα, η οποία απευθύνθηκε στους τουριστικούς πράκτορες-μέλη του ASTA (Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πράκτορων ΗΠΑ) για τους προορισμούς που είναι περιζήτητοι το φετινό καλοκαίρι, διαπίστωσε ότι οι δυτικοευρωπαϊκοι προορισμούς είναι συνολικά από τα πιο δημοφιλείς, με έξι πόλεις στο top10.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με τι ςπόλεις Πούντα Κάνα, Δουβλίνο, Βαρκελώνη, Βενετία, Σίδνεϊ και Κωνσταντινούπολη. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που το Σίδνεϊ και η Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν στο top10. Πέρυσι, η Κωνσταντινούπολη φιλοξένησε την έκθεση International Destination Expo του ASTA, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 1.200 επαγγελματίες του τουρισμού, που γνώρισαν τα αξιοθέατα, την κουλτούρα και την τουριστική αγορά της Τουρκίας και των γειτονικών της χωρών.

“Οι Αμερικανοί διασπείρονται σε όλον τον κόσμο στο ζήτημα των ταξιδιών, σε μέρη τόσο δοκιμασμένα όσο και αληθινά αγαπητά, όπως το Μεξικό και η Ευρώπη, με την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς και περιοχές του κόσμου. Η Κωνσταντινούπολη και το Σίδνεϊ και οι δύο πόλεις νεοεισερχόμενες στον κατάλογο αποτελούν πόλους έλξης για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ”, δήλωσε η πρόεδρος του ASTA Chris Russo.

Όταν ζητήθηκε στην έρευνα να ονομαστεί ποιες χώρες ή περιοχές είναι οι πλέον δημοφιλείς στους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, η Ιταλία κατέλαβε την πρώτη θέση, με το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει στη δεύτερη θέση και πάλι. Το Μεξικό βρέθηκε στην τρίτη θέση, ακολουθούμενο από τη Γαλλία και την Καραϊβική, στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα. Οι ίδιες πέντε χώρες/περιοχές έχουν
παραμείνει στην πρώτη πεντάδα για περισσότερο από πέντε χρόνια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024