Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΤαξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Γερμανία για την Ελλάδα

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Γερμανία για την Ελλάδα

Ταξιδιωτική ιατρική οδηγία εξέδωσε η γερμανική κυβέρνηση για την Ελλάδα, με αφορμή το θέμα της γρίπης. Όπως δημοσίευσε το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οδηγίες αυτές ενημερώθηκαν επειγόντως από την ελληνική πρεσβεία […]

Ταξιδιωτική ιατρική οδηγία εξέδωσε η γερμανική κυβέρνηση για την Ελλάδα, με αφορμή το θέμα της<...> γρίπης.

Όπως δημοσίευσε το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οδηγίες αυτές ενημερώθηκαν επειγόντως από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης γίνεται ευρύτατη αναφορά στο ιστορικό της νόσου και τα συμπτώματα που αυτή προκαλεί και αναφέρεται πως "από τότε που εμφανίστηκε η νόσος έχουν δηλωθεί στις υγειονομικές αρχές 32 περιπτώσεις από τις οποίες οι 13 χθες. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 13 κρούσματα στην Αθήνα, 6 στην Κρήτη, 5 στα νησιά του Αιγαίου, 3 στην Πελοπόννησο και 3 στα νησιά του Ιονίου, καθώς και 2 στην Ήπειρο. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 2 θανατηφόρα κρούσματα στην Κρήτη, ενώ όσων αφορά μία περίπτωση θανάτου στα Γιάννενα διενεργούνται ακόμη εξετάσεις για την αιτία θανάτου".

Στην ανακοίνωση που η γερμανική κυβέρνηση διοχέτευσε στις ειδικές ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Εξωτερικών, τονίζεται ακόμα ότι "Η υγειονομική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών και το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ στο Βερολίνο καταβάλλουν προσπάθεια σε συνεργασία με τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα να συγκεντρώσουν κι άλλες τεκμηριωμένες πληροφορίες για τα κρούσματα της νόσου".

Άγνωστο γιατί κι ενώ δεν υπάρχουν επεξηγήσεις, τονίζει το δημοσίευμα, η Γερμανία ενημερώνει τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα και για θέματα εμβολιασμού. Αφού τονίζει ότι για τη μετάβαση δεν προβλέπεται υποχρέωση εμβολιασμού επισημαίνει ότι "πάντως ένα ταξίδι θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή ώστε να επανεξετάσει κανείς την προστασία από εμβόλια για τέτανο και διφθερίτιδα, εμβόλια για τα οποία συνιστάται επανάληψη ανά δέκα χρόνια. Για τουρίστες με μακρύτερη παραμονή στην Ελλάδα ή γι' αυτούς που ταξιδεύουν υπό ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες (ανεπαρκής υγιεινή) θα πρέπει να υπάρχει προστασία εμβολίου κατά της ηπατίτιδας Α (ενδεχομένως δε και κατά της ηπατίτιδας Β)", καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024