Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς51η γιορτή λόγου και τέχνης στη Λευκάδα

51η γιορτή λόγου και τέχνης στη Λευκάδα

Την επίσημη έναρξη των 51ων Γιορτών Λόγου και Τέχνης καθώς και του διεθνούς συνεδρίου που είναι αφιερωμένο στον αρχιτέκτονα και αρχαιολόγο Wilhelm Dorpfeld κήρυξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος […]

Την επίσημη έναρξη των 51ων Γιορτών Λόγου και Τέχνης καθώς και του διεθνούς συνεδρίου που είναι αφιερωμένο στον αρχιτέκτονα και αρχαιολόγο Wilhelm Dorpfeld κήρυξε<...> ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Στην ομιλία του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που βρίσκεται στη Λευκάδα, ένα νησί που μαγεύει, όπως είπε, όσους το επισκέπτονται, ένα νησί με αστείρευτες καλλιτεχνικές δυνάμεις.

Ο κ. Παπούλιας εξήρε τη σημαντική συμβολή των γιορτών λόγου και τέχνης, ενός θεσμού, όπως είπε, που εδώ και 51 χρόνια αποτελεί βάση δημιουργικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής προσφοράς. Εξέφρασε επίσης τη χαρά του που «φέτος κεντρικό σημείο αναφοράς των Γιορτών Λόγου και Τέχνης, θα αποτελέσει η προσωπικότητα, το έργο και η πορεία ενός σημαντικού αρχαιολόγου, ενός γνήσιου φιλέλληνα, του Wilhelm Dorpfeld», ο οποίος, «έχοντας ως εφόδια την φιλομάθεια, την έρευνα, την υπευθυνότητα και την εργατικότητα, μα πάνω από όλα την αγάπη του για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και την πατρίδας μας, ανέδειξε την ιστορία του τόπου μας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024