Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΚ. Μητσοτάκης: Το Σαββατοκύριακο στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος Άκτιο – Αμβρακία
Υποδομές

Κ. Μητσοτάκης: Το Σαββατοκύριακο στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος Άκτιο – Αμβρακία

Mitsotakis

Το 2024 επισημαίνεται ως έτος παράδοσης σημαντικών έργων υποδομής στην Ελλάδα, με κορυφαίο τον αυτοκινητόδρομο Άκτιου-Αμβρακίας. Αυτός ο δρόμος, που μειώνει το ταξίδι Αθήνα-Λευκάδα κατά 45 λεπτά, ενισχύει την ασφάλεια και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής

Ένα εκ των σημαντικότερων έργων του 2024 είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος Άκτιου-Αμβρακίας, ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί προσεχώς. Τα εγκαίνια του δρόμου, όπως επισημάνθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αντανακλούν τη σημασία της επένδυσης σε υποδομές που αυξάνουν την προσβασιμότητα και την ανάπτυξη.

Εκτός από τη μείωση στο χρόνο ταξιδιού, ο αυτοκινητόδρομος παρέχει αυξημένη ασφάλεια και συνδέει αποτελεσματικά κρίσιμες περιοχές, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων.

Το έργο είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου για τη βελτίωση της οδικής υποδομής στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να δίνει έμφαση στην ολοκλήρωση υποδομών που είχαν καθυστερήσει για δεκαετίες. Αυτή η εστίαση στην οδική ασφάλεια και στην αναπτυξιακή δυναμική των νέων έργων υποδομής είναι καθοριστική για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

«Είμαστε στο ευχάριστο σημείο το 2024 να είναι μία πολύ σημαντική χρονιά, όχι για τη δρομολόγηση νέων έργων, αλλά πια για την παράδοση έργων τα οποία κατασκευάζονται εδώ και πολύ καιρό» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την τελετή των εγκαινίων του νέου δρόμου Άκτιου – Αμβρακίας που θα δοθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην κυκλοφορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν νέο δρόμο, σύγχρονο και ασφαλή που περιορίζει κατά 45 λεπτά το ταξίδι από την Αθήνα προς Λευκάδα.

Ακόμα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση αγωνίστηκε για να ξεμπλοκάρει το έργο που προσφέρει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024