Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Βενετία εφαρμόζει πιλοτικό μέτρο εισιτηρίου στο καρναβάλι του 2024
Προορισμοί

Η Βενετία εφαρμόζει πιλοτικό μέτρο εισιτηρίου στο καρναβάλι του 2024

Το καρναβάλι της Βενετίας εισάγει εισιτήριο περιορισμού επισκεπτών, αντιμετωπίζοντας τον μαζικό τουρισμό.

Φέτος, εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να απολαύσουν το διάσημο Καρναβάλι της Βενετίας, ίσως για τελευταία φορά χωρίς εισιτήριο, πριν εφαρμοστεί το νέο μέτρο περιορισμού τουριστών. Το καρναβάλι, με ιστορία από τον Μεσαίωνα, περιλαμβάνει χαρακτηριστικές μάσκες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αποτελώντας ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα στην Ιταλία.

Το φετινό καρναβάλι, από 27 Ιανουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενήσει πάνω από 50 εκδηλώσεις. Το περασμένο έτος, συγκέντρωσε δύο εκατομμύρια επισκέπτες, αποδίδοντας τρία δισεκατομμύρια ευρώ στην τοπική οικονομία, σύμφωνα με την CNA της Ιταλίας.

Η Βενετία, γνωστή για τα κανάλια και τα αναγεννησιακά κτίρια της, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια τον μαζικό τουρισμό. Γι’ αυτό, από τις 25 Απριλίου, θα εφαρμόσει ένα πιλοτικό μέτρο εισιτηρίου για τον περιορισμό των επισκεπτών.

Ήδη, τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες έχουν κάνει κράτηση για το διάστημα των 29 επιλεγμένων ημερών. Δεν θα υπάρχει σύστημα ελέγχου με μπάρες, αλλά οι τουρίστες που δεν έχουν εισιτήριο θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ.

Ντόπιοι ανησυχούν ότι οι κανονισμοί ίσως περιπλέξουν την καθημερινότητα, ειδικά για όσους ζουν κοντά στην πόλη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024