Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΞεκινούν τα τέλη εισόδου στη Βενετία: Τώρα μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε το 2024
Τέλος πρόσβασης

Ξεκινούν τα τέλη εισόδου στη Βενετία: Τώρα μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε το 2024

Βενετία
Η Βενετία μαστίζεται από τον υπερτουρισμό

Η Βενετία εφαρμόζει τέλη εισόδου για τουρίστες, προσπαθώντας να μειώσει τον συνωστισμό και να προωθήσει τη βιωσιμότητα. Τα τέλη ισχύουν σε ημέρες αιχμής, εξαιρώντας τους διανυκτερεύοντες επισκέπτες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη ρύθμιση των τουριστικών ροών.

Η Βενετία εφαρμόζει το νέο τουριστικό φόρο για να προσπαθήσει να σταματήσει τον συνωστισμό ιδίως τα Σαββατοκύριακα αιχμής, ενεργοποιώντας το σύστημα κρατήσεων τουριστικών τελών, ενώ οι επισκέπτες που διανυκτερεύουν στην πόλη εξαιρούνται.

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι αρχές της Βενετίας παρουσίασαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο να χρεώνουν τους ημερήσιους ταξιδιώτες για να επισκεφθούν την πόλη. Η πλατφόρμα για τους επισκέπτες που πρέπει να αγοράσουν το τέλος των 5 ευρώ για την είσοδο στην πόλη έχει πλέον ξεκινήσει. Οι αρχές της Βενετίας έχουν επιβάλει επίσημα το τέλος πρόσβασης στη πόλη, που θα ισχύει κατά τη διάρκεια 29 καθορισμένων ημερομηνιών αιχμής μέσα στο έτος, και ισχύει συγκεκριμένες ημέρες από 25 Απριλίου έως 5 Μαΐου και τα Σαββατοκύριακα Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου, από τις 8:30 π.μ. έως τις 16:00, εξαιρουμένης της πρόσβασης στα νησιά.

Ο τουριστικός φόρος επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίτερα μέσα στο 2023, αλλά καθυστέρησε λόγω υλικοτεχνικών θεμάτων και φόβους ότι θα έπληττε τα τουριστικά έσοδα. Το τέλος εισόδου στοχεύει στη μείωση του πλήθους, στην ενθάρρυνση επισκέψεων μεγαλύτερης διάρκειας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η εισαγωγή του τουριστικού φόρου έγινε διότι η Βενετία δε κατάφερε να μπει στη λίστα κινδύνου της UNESCO πέρυσι λόγω της ζημιάς από τον υπερτουρισμό στο ευαίσθητο οικοσύστημά της.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro είπε ότι το τέλος δεν είναι μια προσπάθεια να αποφέρει επιπλέον έσοδα. Αντίθετα, είναι ένα «πρώτο πείραμα στο είδος του» για τη ρύθμιση των τουριστικών ροών σε ένα από τα μέρη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Στόχος της χρέωσης είναι να δώσει κίνητρα στους επισκέπτες να αποφεύγουν περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας και να έρχονται άλλες ημέρες.

«Η προσπάθειά μας είναι να κάνουμε μια πιο βιώσιμη πόλη», είπε σε συνέντευξη Τύπου που περιέγραψε το πιλοτικό πρόγραμμα.

Εκείνοι που δεν χρειάζεται να πληρώσουν τον ημερήσιο τουριστικό φόρο περιλαμβάνουν κατοίκους, επισκέπτες που έχουν γεννηθεί στη Βενετία, φοιτητές και εργαζόμενους, καθώς και τουρίστες που έχουν κρατήσεις ξενοδοχείων ή άλλων καταλυμάτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024