Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Βενετία ξεκινά τη χρέωση των 5 ευρώ ανά ημερήσιο ταξιδιώτη το 2024
Προορισμός

Η Βενετία ξεκινά τη χρέωση των 5 ευρώ ανά ημερήσιο ταξιδιώτη το 2024

Βενετία
Βενετία (Φωτό: Τατιάνα Ρόκου)

Πρόσφατα, η UNESCO πρότεινε η Βενετία να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς σε κίνδυνο.

Η Βενετία πρόκειται να χρεώνει 5 ευρώ για τους ημερήσιους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην πόλη, σε μια τελευταία κίνηση για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού.

Αρχικά το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά για 30 μη συνεχόμενες ημέρες κατά τις ημέρες αιχμής, με τους ημερήσιους επισκέπτες (ηλικίας άνω των 14 ετών) να πρέπει να πληρώσουν το τουριστικό τέλος, εκ των προτέρων, πριν την είσοδό τους δηλαδή στην πόλη.

Ο νέος φόρος θα εφαρμοστεί για 30 μη συνεχόμενες ημέρες το 2024, τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα κατά την άνοιξη και τα Σαββατοκύριακα το καλοκαίρι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι ταξιδιώτες που διανυκτερεύουν στην πόλη απαλλάσσονται, καθώς υπόκεινται σε ξεχωριστό τουριστικό φόρο, που εφαρμόζεται από το 2011. Αυτός ο φόρος ποικίλλει ανάλογα με την περίοδο ταξιδιού, τον τύπο καταλύματος και την τοποθεσία, και κυμαίνεται στα 1-5 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση, για τις πρώτες πέντε διανυκτυερεύσεις.

“Η Βενετία είναι μια από τις ευρωπαϊκές πόλεις με τις περισσότερες τουριστικές επισκέψεις και υποφέρει περισσότερο από τον υπερβολικό τουρισμό”, δήλωσε η Simone Venturini, μέλος του Συμβουλίου για τον Τουρισμό. Ο στόχος είναι να πειστούν οι επισκέπτες να έρχονται σε ημέρες εκτός αιχμής, είπε ο η ίδια.

Η Βενετία, μία πόλη μόλις λίγων τετραγωνικών μιλίων, προσελκύει περίπου 13 εκατ. επισκέπτες και προσπαθεί να ελέγξει τον μαζικό τουρισμό εδώ και χρόνια. Οι αρχές της πόλης έχουν ήδη λάβει μέτρα για να κρατήσουν εκτός τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024