Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαTα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» 2023 το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
Εκδηλώσεις

Tα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» 2023 το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ανοίγουν τις πόρτες τους και φέτος τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών για τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία».

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τις χρονιές 2018, 2019 και 2022.

Η Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, ΕΕΖ και τα μέλη της ανανεώνουν για μια ακόμη χρονιά το ετήσιο ραντεβού τους με το ζυθόφιλο κοινό για να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη για την μπύρα. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν μεγάλα και μικρά ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ, από όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ζύθων από όλες τις κατηγορίες.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.

Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να μάθουν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη ζυθοποίηση, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και να μάθουν ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τα ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ που συμμετέχουν στη δράση για φέτος είναι τα εξής:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • Ελιξη ΑΕ
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
  • Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
  • Siris Craft Brewery

Είδος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης στα ζυθοποιεία: (κάθε ζυθοποιείο επιλέγει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει)

Συνήθως οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων
Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα
Παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας
Γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους
Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα! H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023