Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧωρίς τα γιορτινά του φέτος το Λονδίνο

Χωρίς τα γιορτινά του φέτος το Λονδίνο

Χωρίς φώτα και πάρτυ θα περάσουν φέτος τις γιορτές των Χριστουγέννων οι κάτοικοι του Λονδίνου, καθώς οι βρετανικές αρχές αποφάσισαν να μην στολιστούν οι δρόμοι, τα γραφεία και τα σχολεία, […]

Χωρίς φώτα και πάρτυ θα περάσουν φέτος τις γιορτές των Χριστουγέννων οι κάτοικοι του Λονδίνου, καθώς οι βρετανικές αρχές αποφάσισαν να μην στολιστούν οι δρόμοι, τα γραφεία και τα σχολεία, ως ένδειξη σεβασμού της αλλοθρησκείας των πολιτών<...>και ειδικότερα του Ισλάμ, γεγονός που θα δυσαρεστήσει σίγουρα όλους εκείνους που προγραμμάτιζαν να επισκεφτούν την πόλη για τις γιορτές.

Συγκεκριμένα, στα σχολεία προτάθηκε να μην πραγματοποηθεί ανταλλαγή ευχετήριων καρτών μεταξύ των μαθητών, ενώ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις απαγορεύτηκαν τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα πάρτυ, που πραγματοποιούνταν στο διάστημα μεταξύ 20 και 24 Δεκεμβρίου. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι το γεγονός ότι ακόμη και τα Βασιλικά Ταχυδρομεία φέτος απέφυγαν στα γραμματόσημα τους κάθε είδους χριστουγεννιάτικη απεικόνιση, ενώ αρκετές πόλεις αντικατέστησαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τη φάτνη με άλλα στολίδια.

Την αντίθεση του στην πρόταση αυτή εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, κ. Τζακ Στρο, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεν γνωρίζω κανέναν χριστιανό που να θέλει να εμποδίσει τους Εβραίους να γιορτάσουν το Γιόμ Κιπούρ ή τους μουσουλμάνους να γιορτάσουν το Ραμαζάνι. Oύτε πιστεύω πως υπάρχουν μουσουλμάνοι που εξοργίζονται επειδή οι χριστιανοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024