Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣοβαρό πρόβλημα για την Ιταλία οι διακοπές ρεύματος την καλοκαιρινή περίοδο

Σοβαρό πρόβλημα για την Ιταλία οι διακοπές ρεύματος την καλοκαιρινή περίοδο

Μετά από τις περσινές μεγάλες διακοπές ρεύματος που είχαν συμβεί στην Ιταλία, η χώρα αντιμετωπίζει τώρα σοβαρά τον κίνδυνο να έρθει ξανά αντιμέτωπη με ανάλογες καταστάσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών. […]

Μετά από τις περσινές μεγάλες διακοπές ρεύματος που είχαν συμβεί στην Ιταλία<...>, η χώρα αντιμετωπίζει τώρα σοβαρά τον κίνδυνο να έρθει ξανά αντιμέτωπη με ανάλογες καταστάσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

“Υπάρχει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης απρογραμμάτιστων διακοπών ρεύματος φέτος, καθώς τα αποθέματα ενέργειας που θα έχουμε στη διάθεση μας το καλοκαίρι δε θα υπερβαίνουν το 1% των αναγκών μας σε ηλεκτρικό ρεύμα“, είπε ο Ουμπέρτο Κουαρντίνο, πρόεδρος της 2ης μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής ρεύματος της χώρας Edison, στην οικονομική εφημερίδα “Χάντελσμπλατ“.

Σύμφωνα με τον κ. Κουαρντίνο, “χώρες, όπως η Γερμανία και η Σουηδία, διαθέτουν αποθέματα που ανέρχονται στο 10% των αναγκών τους σε ηλεκτρικό ρεύμα και για το λόγο αυτό δεν διατρέχουν κίνδυνο black out“. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Ιταλία καταναλώνει17% περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα απ` όσο παράγει και για το λόγο αυτό εξαρτάται από χώρες με περίσσευμα παραγωγής, όπως η Ελβετία και η Γαλλία.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας του καύσωνα και της εκτεταμένης χρήσης των κλιματιστικών που δούλευαν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Ιταλίας κατέρρευσε δύο φορές, με αποτέλεσμα στις περισσότερες τουριστικές περιοχές της χώρας να εμφανιστούν προβλήματα black out.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024