Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμμετοχή του Νομού Σάμου σε πρόγραμμα του ΠΟΤ
Πρόγραμμα καταγραφής πρακτικων αριστείας τουριστικών προορισμών

Συμμετοχή του Νομού Σάμου σε πρόγραμμα του ΠΟΤ

Πρόσφατα ο Νομός Σάμου επελέγει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), να συμμετέχει στο πρόγραμμα καταγραφής πρακτικων αριστείας τουριστικών προορισμών, με άξονα την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Η δράση στηρίζεται από […]

Πρόσφατα ο Νομός Σάμου επελέγει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), να συμμετέχει στο πρόγραμμα καταγραφής<...> πρακτικων αριστείας τουριστικών προορισμών, με άξονα την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Η δράση στηρίζεται από την ΕΛ.ΑΓΡΟ (πρώην Αργοτουριστική), που είναι και ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ο φορέας που παρέχει την τεχνογνωσία είναι το World Centre of Destination Excellence – CED, ο οποίος και λειτουργεί στα πλαίσια του ΠΟΤ.

Ο σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η καθοδήγηση των προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω επιτυχημένων πρακτικών για την:
– Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους
– Υποστήριξη δράσεων και προγραμμάτων βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
– Αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και τον εμπλουτισμό των εμπειριών που παρέχονται στους τουρίστες
– Ενδυνάμωση του τοπικού γεωγραφικού χαρακτήρα των προορισμών μέσω οδηγιών αναβάθμισης του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής ταυτότητας, και του βιωτικού επιπέδου των τοπικών κοινοτήτων.

Η οριστικοποίηση της συμμετοχής της Σάμου σε αυτό το πρόγραμμα θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια της WTM στο Λονδίνο, όπου θα υπογραφεί και η αποδοχή του προορισμού στο πρόγραμμα από το νομάρχη Σάμου κ. Εμμ. Κάρλα και διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού της Νομαρχίας Σάμου κ. Μιχάλη Τοανόγλου.

Μέσα από τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες ο προορισμός του Νομού Σάμου αναζητά τη δημιουργία ενός αξιόπιστου και ρεαλιστικού προφίλ (brand) που να αντικατοπρίζει με σαφήνεια τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά και ιστορικοπολιτικά χαρακτηριστικά. Επίσης, στόχος αυτής της κίνησης είναι η αναγνωρισιμότητα του προορισμού ως ενός ευαισθητοποιημένου τουριστικού ποορισμού σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024