Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΘετική αναθεώρηση νομοσχεδίου για διευκόλυνση ταξιδιωτών προς ΗΠΑ

Θετική αναθεώρηση νομοσχεδίου για διευκόλυνση ταξιδιωτών προς ΗΠΑ

Σύσσωμος ο κλάδος τουρισμού και ταξιδιών των ΗΠΑ χαιρέτισε την αναθεώρηση των επίμαχων νομοσχεδίων για τον τουρισμό από την Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ οι οποίες, κατά […]

Σύσσωμος ο κλάδος τουρισμού και ταξιδιών των ΗΠΑ χαιρέτισε την αναθεώρηση των επίμαχων νομοσχεδίων για τον τουρισμό από την Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ οι οποίες, κατά γενική εκτίμηση στις ΗΠΑ, θα<...> οδηγήσουν ως προς μια πιο θετική κατεύθυνση στον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας.

Οι αναθεωρήσεις αυτές αντανακλούν την επιθυμία της Γερουσίας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας ο οποίος έχει πληγεί εξαιρετικά και είναι αισθητά μειωμένος κατά 20% από τις 11 Σεπτέμβρη του 2001 και έπειτα.

Ο κ. Geoff Freeman, Executive Director του οργανισμού Discover America Partnership, ο οποίος δημιουργήθηκε για την ενίσχυση της εικόνας των ΗΠΑ στο εξωτερικό μέσω της προσέλκυσης τουριστών είπε, «Επικροτούμε την Γερουσία για την σκληρή εργασία που επέδειξε στην θέσπιση νομοθεσίας η οποία θα ενδυναμώσει την ασφάλεια της χώρας και θα βελτιώσει την διαδικασία εισόδου επισκεπτών στις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη εισροή διεθνών ταξιδιωτών στις ΗΠΑ είναι το κλειδί για την βελτίωση της εικόνας της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Οι διεθνείς επισκέπτες που έρχονται στις ΗΠΑ και επιστρέφουν στην πατρίδα τους με μια πιο καλή εικόνα της χώρας μας είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν τις πολιτικές των ΗΠΑ».

Συγκεκριμένα οι αναθεωρήσεις που αφορούν τον τουρισμό είναι οι εξής:

  • Επέκταση του “προγράμματος μη έκδοσης βίζας” για είσοδο στην χώρα ώστε να συμπεριλάβει μεγαλύτερο αριθμό χωρών που συναντούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας πάνω στην εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος «ανίχνευσης εξόδου» από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ.
  • Εδραίωση πρότυπων πυλών στα 20 κορυφαία διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν βίντεο με οδηγίες, αναβαθμισμένη γραμμή διαχείρισης και παροχής βοήθειας στους τουρίστες ή διεθνείς ταξιδιώτες με την άφιξη τους στις ΗΠΑ.
  • Πρόσληψη τουλάχιστον 200 νέων υπαλλήλων για τα τελωνεία και την προφύλαξη των συνόρων ώστε να καλύψουν τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Το νομοσχέδιο υπό την ονομασία H.R. 1 έχει ως σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των ΗΠΑ εφαρμόζοντας προτάσεις που εισήχθησαν από την επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου. Η Γερουσία ενέκρινε την αναθεώρηση με 85 ψήφους υπέρ και 8 κατά. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την αναθεώρηση με 371 ψήφους υπέρ και 40 κατά και τώρα αναμένεται μόνο η έγκριση του Προέδρου Μπους.

«Η αποφασιστική δράση της Γερουσίας δείχνει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να είναι και ασφαλής χώρα και τόπος υποδοχής τουριστών. Ευχόμαστε ο Πρόεδρος Μπους να υπογράψει το νομοσχέδιο», επεσήμανε ο Freeman.

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες που έχουν διεξαχθεί στις ΗΠΑ ο εισερχόμενος τουρισμός συμβάλει στην βελτίωση της εικόνας των ΗΠΑ. Επιπλέον οι τουριστικοί παράγοντες στην χώρα εκτιμούν ότι μια αύξηση της τάξης των 10 εκατομμυρίων τουριστών ετησίως μπορεί να δημιουργήσει 190.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ μπορεί να προσφέρει 16,5 δισ. δολάρια σε νέα κέρδη και σχεδόν 3 δισ. δολάρια σε νέα κέρδη από φόρους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024