Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔωρεάν η είσοδος στην Ακρόπολη για τους τουρίστες
Γ. Παπανδρέου: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αιχμαλωτίζει μνημεία

Δωρεάν η είσοδος στην Ακρόπολη για τους τουρίστες

Ανοιξε για το κοινό λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της περασμένης Παραασκευής ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθώς έληξε η στάση εργασίας που […]

Ανοιξε για το κοινό λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της περασμένης Παραασκευής ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθώς έληξε η στάση<...> εργασίας που πραγματοποίησαν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους. To Σαββατοκύριακο παρέμειναν διακριτικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως. Aφησαν, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο επανέλθουν δριμύτεροι από αυτήν την εβδομάδα. Όπως είπε, ο πρόεδρός τους, κ. Ν. Χασομέρης, στη σημερινή τους συνάντηση, οι συμβασιούχοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να παραμείνουν διακριτικά το Σαββατοκύριακο έξω από το χώρο του μνημείου, χωρίς να εμποδίζουν την πρόσβαση στους επισκέπτες του και απαίτησαν την αποχώρηση των ανδρών της αστυνομίας. “Δεν είναι δυνατόν να είμαστε εμείς αυτοί, που αμαυρώνουν την ιερή εικόνα της Ακρόπολης και όχι οι άνδρες των ΜΑΤ, που παραμένουν στην περιοχή. Εμείς, με την απόφασή μας να μη δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα το Σαββατοκύριακο δηλώνουμε ότι σεβόμαστε και αγαπούμε τον χώρο”, τόνισε. “Από Δευτέρα, όμως, αν χρειαστεί να κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας, θα το κάνουμε”.

Στις αντιδράσεις των συμβασιούχων, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, με αφορμή την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της κα Παπαρήγα για την ανεργία. Ο πρωθυπουργός απέδωσε το χθεσινό κλείσιμο της Ακρόπολης σε κομματική υποκίνηση και τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες δίνουν πάτημα σε αυτούς που ποντάρουν στην ήττα της Ελλάδας. “Λέμε ναι στη διαμαρτυρία, όχι στην αυθαιρεσία”, είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: “Το δικαίωμα έκφρασης κάθε πολίτη είναι ιερό. Ιερό όμως είναι και το δικαίωμα στον κοινό μας πλούτο που δεν ανήκει σε κανένα άτομα, ομάδα ή κόμμα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει λουκέτο, να αιχμαλωτίζει μνημεία και να ιδιοποιείται μια παγκόσμια κληρονομιά”. Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα αντέτεινε ότι ο τουρισμός της χώρας δεν εκτίθεται από τους συμβασιούχους αλλά από τα ΜΑΤ του κ. Παπουτσή.

Μήνυμα αλληλεγγύης του κ. Μανόλη Γλέζου στους εργαζομένους μετέφερε η υποψήφια δήμαρχος του Δήμου Αθηναίου κα Ελ. Πορτάλιου. Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς χαρακτήρισε “ύβρη και μέγιστη βεβήλωση την έφοδο των ΜΑΤ στον ιερό βράχο της Ακρόπολης που κινούμενοι εναντίον των εργαζομένων παραβίασαν και κατέλαβαν τον χώρο της Ακρόπολης, γεγονός που έχει να γίνει από την εποχή των Ναζί. Αυτός είναι ο πολιτισμός της κυβέρνησης”. Τη συμπαράσταση στους εργαζομένους εξέφρασαν με δηλώσεις και την παρουσία τους οι βουλευτές κ.κ. Κυριάκος Κριτσωτάκης του ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Μαυρίκος του ΚΚΕ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024