Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλληνο-Κυπριακή συνάντηση Skal

Ελληνο-Κυπριακή συνάντηση Skal

Στην Λευκωσία της Κύπρου πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνάντηση των Εθνικών Επιτροπών Skal Ελλάδος και Κύπρου…

Στην Λευκωσία της Κύπρου πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνάντηση των Εθνικών Επιτροπών Skal Ελλάδος και Κύπρου στα πλαίσια<...> του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του Skal στην Μεγαλόνησο.

Στην εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Skal Κύπρου παρουσιάστηκαν σημαντικά φωτογραφικά ντοκουμέντα από την αρχή της πορείας του Skal της Μεγαλονήσου μέχρι και σήμερα. Η ιστορική αυτή αναδρομή κατέδειξε πράγματι ότι τα Skal Ελλάδος και Κύπρου έχουν άρρηκτους δεσμούς, κοινή πορεία, αλλά και σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω συνεργασίες. Την παρουσίαση της αναδρομής ακολούθησε τιμητική εκδήλωση και απονομή αναμνηστικών δώρων στα ιδρυτικά μέλη του Skal Κύπρου και στους εκπροσώπους των Skal Ελλάδος και της Εθνικής μας Επιτροπής.

Στην συνέχεια ακολούθησε ‘στρογγυλό τραπέζι’ με θέμα «Προοπτικές Ανάπτυξης Τουρισμού μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου. Συνθήκες – Προοπτικές – Προκλήσεις ».
Παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία από τον πρόεδρο του ΑΚΤΑ που αναδεικνύουν αφενός μια δυναμική του εξερχόμενου κυπριακού τουρισμού προς την Ελλάδα, αλλά και μια μειούμενη εισροή τουρισμού από την Ελλάδα προς την Μεγαλόνησο. Κατέστη, επίσης, σαφές ότι υφίσταται σοβαρό πρόβλημα με τις συγκοινωνίες μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, αλλά και ότι υπάρχει ελλιπής εικόνα της Κύπρου ως προορισμού στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, έγινε σύντομη αναφορά στο δεκαετές Στρατηγικό Σχεδιασμό για τον Τουρισμό της Κύπρου και στις δυνατότητες που υπάρχουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις των δύο πλευρών να αναπτύξουν κοινές δράσεις και πολιτικές.

Ουσιώδεις παρεμβάσεις έγιναν από αρκετούς συμμετέχοντες και καταγράφηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι χρειάζεται άμεση δραστηριοποίηση στα φλέγοντα προβλήματα του Τουρισμού.

Εκφράστηκε, τέλος, η έντονη επιθυμία για θεσμοθέτηση εναλλάξ ετήσιων κοινών συναντήσεων των Εθνικών Επιτροπών, που θα πλαισιώνονται και από εξειδικευμένες ενημερωτικές εκδηλώσεις, με άξονα την κοινή προσπάθεια στην βελτίωση της Τουριστικής Συνεργασίας. «Το ζήτημα αυτό νομίζω ότι μας βρίσκει όλους σύμφωνους και απλά θα πρέπει ίσως να ενισχυθεί και από την τυπική συζήτηση και ψήφισή του στο επόμενο ΔΣ της Εθνικής μας Επιτροπής» σημειώνει ο Μιχάλης Τοανόγλου, γραμματέας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Skal.

Η ελληνική αντιπροσωπεία προσκλήθηκε και επισκέφτηκε την Τουριστική Έκθεση «Ταξίδι 2003» που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων Κυπρίων που προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Σχετικά με την παρουσία της χώρας μας στην έκθεση ο κ. Τοανόγλου αναφέρει: «Στην έκθεση συμμετείχαν με περίπτερα αρκετές περιοχές της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Καστοριά, Χαλκιδική κ.λπ.) αλλά υπήρχε και ένα περίπτερο σε όλη την έκθεση που ήταν κενό, χωρίς εκπρόσωπο, χωρίς έντυπο υλικό. Ήταν το περίπτερο της Ρόδου, που, δυστυχώς, η αναρτημένη πινακίδα μαρτυρούσε αυτό που έκανε όλους μας να νοιώσουμε ντροπή».

Στην εκδήλωση του Skal παραβρέθηκε η Director του Διεθνούς Skal Λίτσα Παπαθανάση, η οποία μετέφερε και τις θερμές ευχές της προέδρου του Skal International Mary Bennet.

Από ελληνικής πλευράς την Εθνική επιτροπή εκπροσώπησε ο κ. Τοανόγλου μαζί με τον πρώην πρόεδρο Μιχάλη Κωβαίο. Στην τελετή παρευρέθηκαν ακόμη η πρόεδρος του Skal Ρόδου Μαρίνα Υψηλάντη, η ταμίας Σύλβια Θεοδωροπούλου, ο διευθυντής της ΔΑΝΕ και μέλος του Skal Ρόδου Λοίζος Σορωνιάτης και αντιπροσωπεία από το Skal Αθήνας και Ρόδου.

Από κυπριακής πλευράς η συμμετοχή ήταν υψηλού επιπέδου και πέρα από τους οικοδεσπότες Γ. Μιχαηλίδη πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Κύπρου και Αλ. Μαυρίκιο διεθνή σύμβουλο Κύπρου και πρόεδρο του Skal Λευκωσίας, παρευρέθησαν οι πρόεδροι του Skal Λεμεσού και Λάρνακας, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Κόσιης, η γενική διευθύντρια του ΚΟΤ Φ. Μιχαήλ και ο πρόεδρος των Τουριστικών Γραφείων Κύπρου (ΑΚΤΑ) κ. Κατσουλίδης.

Είχαν κληθεί, επίσης και παρευρέθησαν ο γενικός διευθυντής του ΕΟΤ Ελλάδος Κ. Κατσιγιάννης και ο πρόεδρος του HATTA Ι. Ευαγγέλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024