Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕνημέρωση για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι ζητά η Νομάρχης Ηρακλείου
Στόχος ο ορισμός συνάντησης στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Ενημέρωση για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι ζητά η Νομάρχης Ηρακλείου

Επιστολή προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργο Σουφλιά, με την οποία ζητά να οριστεί συνάντηση στο Υπουργείο, παρουσία των Βουλευτών του Νομού Ηρακλείου, του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. Ηρακλείου και των εμπλεκόμενων Δημάρχων, προκειμένου να ενημερωθούν για την τελική θέση της Κυβέρνησης και για την πορεία και εξέλιξη του έργου…

Επιστολή προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργο Σουφλιά, με την οποία ζητά να οριστεί συνάντηση στο Υπουργείο, παρουσία των Βουλευτών του Νομού Ηρακλείου, του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. Ηρακλείου και των εμπλεκόμενων Δημάρχων, προκειμένου<...>να ενημερωθούν για την τελική θέση της Κυβέρνησης και για την πορεία και εξέλιξη του έργου κατασκευής νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στην περιοχή του δήμου Καστελίου, έστειλε χτες η Νομάρχης Ηρακλείου, κα. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη.

“Τα τελευταία χρόνια”, υπενθύμισε η Νομάρχης, “μετά από ομόφωνη πρόταση – απόφαση όλων των Φορέων του Νομού, δρομολογήθηκε η λύση κατασκευής νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στην περιοχή του δήμου Καστελίου, μια και το υπάρχον αντιμετωπίζε πάρα πολλά λειτουργικά προβλήματα και είναι αδύνατη η επέκταση και αναβάθμισή του.

Υπάρχει, μάλιστα, προγραμματική δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού, από την προηγούμενη τετραετία, για την κατασκευή του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Νομού Ηρακλείου, αλλά και της Κρήτης γενικότερα.

Σε επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου, στο Ηράκλειο το 2006, με επικεφαλής τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, υπήρξε δέσμευση στους φορείς για επικαιροποίηση της Μελέτης, που είχε διαμορφωθεί από το 2003 και δρομολόγηση του έργου, σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Κλείνοντας την επιστολή της η Νομάρχης Ηρακλείου, ζητώντας άμεσα συνάντηση φορέων στο Υπουργείο, επεσήμανε ότι η δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου θα συμβάλλει τόσο στην ανάπτυξη της Κρήτης, όσο και στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024